Sari la conținut

Centru de excelenţă de pregătire în medicina veterinară

Centrul veterinar „Ţara Bârsei” din Prejmer este primul centru de acest tip din ţară, care activează în cadru unui liceu.

Cu o îndelungată tradiţie de peste 50 de ani în învăţământul agricol şi veterinar, Colegiul pentru Agricultură şi Industrie Alimentară „Ţara Bârsei” Prejmer duce mai departe tradiţia învăţământului din acest domeniu într-o lumină nouă şi modernă. În cadrul colegiului funcţionează un centru veterinar, unic în ţară, care pregăteşte tehnicieni veterinari sau lucrători în agroturism,  la standarde europene.  
Dotări europene. Centrul Veterinar din Prejmer conţine o sală de curs dotată cu mijloace moderne de predare, învăţare, în care elevii beneficiază de toate materialele şi confortul necesar pregătirii lor la un nivel ridicat (european). De asemenea în cadrul Centrului există o clinică veterinară dotată cu instrumentar şi aparatură modernă, unde elevii îşi desfăşoară orele de pregătire practică, dobândind cunoştinţele necesare, atât teoretice cât şi practice, unui asistent veterinar competitiv. În cadrul acesteia, elevii examinează în vederea stabilirii diagnosticului şi aplică terapeutica necesară vindecării micilor operaţii. Centrul are şi o fermă didactică,  loc de destindere pentru elevi şi totodată mediul propice însuşirii cunoştinţelor despre creşterea şi exploatarea animalelor, cât şi noţiuni despre patologia acestora.
Meserie de viitor. Toţi cei care iubesc animalele şi doresc să studieze medicină veterinară,  înscrierea la Colegiul Ţara Bârsei (A.I.A) din Prejmer este cea mai bună opţiune. După terminarea liceului, absolvenţii fie pot continua studiile la o facultate de profil, fie se pot angaja ca tehnician veterinar într-un cabinet de profil, fermă, spital veterinar, laborator, pet shop etc. Colegiul pentru Agricultură şi Industrie Alimentară „Ţara Bârsei” este situat în localitatea Prejmer, la aproximativ 18 km distanţă de oraşul Braşov, pe DN 10.  Mai multe detalii despre admitere la liceu găsiti pe site-ul (www.freewebs. com/ colegiultarabarsei).

Comentarii

Ultimă oră