Sari la conținut

Baza de tratament din Noua îşi lărgeşte serviciile

centrul-respiro-din-noua-isi-largeste-serviciile-

Copiii cu dizabilităţi sau cei care au nevoie de recuperare medicală vor putea beneficia de serviciile Bazei de tratament de la Noua. Serviciile vor putea fi accesate după ce va fi deschis Centrul Respiro, adică la sfârşitul lunii martie.
Până atunci, Primăria Braşov trebuie să respecte câteva proceduri legate de atribuirea contractelor de servicii socio-medicale, prin licitaţie publică. În acest moment Baza de tratament şi recuperare este destinată persoanelor în vârstă care au probleme nu doar medicale, ci şi financiare.
Odată cu încheierea noilor contracte de servicii socio-medicale, există posibilitatea extinderii activităţii de la Baza de tratament din Noua.
După finalizarea procedurilor legale privind licitaţia pentru atribuirea sericiilor pentru Baza de tratament, Centrul Respiro şi Centrul de Zi Astra, copiii care au suferit traumatisme sau cei cu dizabilităţi vor putea beneficia de tratament şi recuperare la căminul din Nouă. Decizia a fost luată, ţinând cont de faptul că părinţii unor astfel de copii au solicitat ajutor pentru recuperarea cu ajutorul noii aparaturi de fiziokinetoterapie cu care a fost dotată baza.
Viceprimarul Răzvan Popa a precizat că acesta este şi motivul pentru care va fi angajat un medic specializat în recuperarea celor mici. La Baza de tratament sunt 10 fiziokinetoterapeuţi şi trebuie mai fie încă doi încadraţi, iar la Centrul Respiro sunt 12 specialişti şi vor fi 16, într-un final.
De asemenea, de serviciile de la baza de tratament vor putea beneficia şi veteranii de război, în mod gratuit. Cel mai căutat serviciu medical este hidroterapia, care se face în bazinul de apă, ştiindu-se faptul că această procedura are cele mai bune rezultate de recuperare. Zilnic, peste 25 de braşoveni accesează acest serviciu de tratament.

Comentarii

Ultimă oră