În ultima perioadă au debutat lucrările specifice primăverii, de curăţenie. Astfel, angajaţii Serviciului spaţii verzi au toaletat pomii şi copacii din localitate, acţionând iniţial în parcul central, în zona Primăriei.
S-a intervenit pentru a înfrumuseţa toate zonele din localitate, indiferent de stradă, excepţie făcând străzile care vor intra în modernizare.
„Ghimbavul este şi trebuie să rămână un oraş curat. Avem elaborat un proiect pilot, pe care-l vom implementa mai întâi la blocul de locuinţe sociale. Vom achiziţiona containere pentru reciclarea deşeurilor şi colectarea selectivă a acestora, urmând să se elibereze carduri la care vor avea acces doar cetăţenii arondaţi. Egida noastră este: Oraş curat, Mediu curat! Primăria şi Consiliul Local vor să extindă numărul punctelor de colectare, iar noua tehnologie care va fi introdusă va face ca administratorul acestor puncte să fie permanent la curent, prin intermediul telefonului mobil sau/şi calculatorului, cu nivelul de încărcare al deşeurilor şi ridicarea lor. Dorim ca într-un an, maxim doi, selecţia deşeurilor reciclabile să se apropie de 70-80% şi asta nu doar în locurile special amenajate. Pentru realizarea acestor deziderate, fireşti, de altfel, e necesară o educare a populaţiei, începând cu copiii de la grădiniţă, şcoli, familie, până la (inclusiv) persoanele de vârsta a treia”, spunea viceprimarul.
Din păcate, mulţi ghimbăşeni se pare că sunt certaţi cu ordinea şi curăţenia, motiv pentru care ar trebui să fie sancţionaţi contravenţional.
Cam aşa arată malurile Ghimbăşelului după ce s-a intervenit la curăţarea lui! În pofida operaţiunilor şi apelurilor făcute de edili pentru păstrarea curăţeniei, mai sunt încă cetăţeni care continuă să arunce moloz sau alte gunoaie în râul Ghimbăşel sau pe malurile acestuia, dar şi cenuşa rezultată în urma grătarelor de la sfârşit de săptămână.