Sari la conținut
cercetarea-apreciata-la-brasov-

Zece şefi de lucrări din lumea academică braşoveană au fost răsplătiţi de Consiliul Judeţean pentru performanţele lor în cercetarea românească.
Propunerea a venit, la ultima şedinţa de plen, din partea fostului şef al comisiei de cultură din Legislativ, Ştefan Araniosy. Tinerii premianţi au plecat acasă cu diplome de excelenţă şi cu câte o mie de lei fiecare.
„Din 1992, de la înfiinţarea Consiliului Judeţean, în cadrul echipei de consilieri  au fost prezenţi profesori din cadrul Universităţii Transilvania. Acest lucru demonstrează implicarea atât a mediului academic în planurile de dezvoltare  şi în bunul mers al judeţului, cât şi ulterior sprijinul pe care administraţia judeţeană l-a dat Universităţii pentru proiecte comune. Au fost unele proiecte europene în care am contribuit şi noi cu cofinanţare” a declarat  Mihai Pascu, vicepreşedintele CJ Braşov.
„Eu cred că este importantă şi diploma primită, care este un simbol al recunoştinţei braşovenilor pentru  meritele pe care profesorii le au în cercetare. Şi premiul în bani, chiar dacă nu este foarte mare, pentru un tânăr la ora actuală şi această sumă îi este utilă pentru procurarea de materiale, de cărţi” a declarat Claudiu Coman, preşedintele Comisiei de cultură din cadrul Consiliului Judeţean Braşov.
Administraţia judeţeană promite să repete acest gest şi anul viitor, atât pentru olimpicii din şcolile braşovene, cât şi pentru cadrele universitare cu performanţe remarcabile în cercetare.

Comentarii

Ultimă oră