Sari la conținut

Femeia care a născut la Maternitatea din Braşov cu buletinul altei persone va fi cercetată penal. Poliţiştii Secţiei 5 sunt în anchetă şi ar putea trimite dosarul la secţia penală, sub acuzaţia de fals de identitate.
Asta după ce o braşoveancă în vârstă de 30 de ani s-a trezit în 2012 mamă, fără să fi născut. Buletinul femeii a fost folosit ca act de identitate la maternitate, de către o altă persoană. Aceasta din urmă a născut în ianuarie şi a fugit apoi din instituţia medicală. Braşoveanca născută în 1982 a rămas fără carte de identitate, în urmă cu doi ani. Buletinul a fost folosit de o gravidă, care în momentul în care s-a prezentat la maternitate pentru a naşte, le-a înmânat angajaţilor instituţiei sanitare buletinul altei persoane, în loc să-şi dea datele personale. Astfel, a adus pe lume un copil sub identitate falsă, pe 25 ianuarie 2012. Apoi, şi-a părăsit bebeluşul. Poliţiştii strâng acum documente şi vor deschide cel mai probabil dosar penal, împreună cu procurorii, sub acuzaţia de fals de identitate.
În acest timp, bebeluşului trebuie să i se întocmească un certificat de naştere. Nimeni nu ştie, însă, nici unde este mama, nici cine este tatăl. În astfel de situaţii, spun specialiştii Direcţiei pentru Protecţia Copilului, primarul oraşului unde s-a născut copilul este cel care poate emite un ordin prin care micuţului să i se dea nume.      A.V.

Comentarii

Ultimă oră