Sari la conținut

Ceremonii la 100 de ani de la intrarea României în Primul Război Mondial.

ceremonii-militare-la-100-de-ani-de-la-intrarea-romaniei-in-primul-razboi-mondial

Cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la intrarea României în Primul Război Mondial, Ministerul Apărării Naţionale organizează acţiuni comemorative dedicate eroilor care au căzut în luptă sau în prizonierat în timpul acestei conflagraţii.

Ceremonii militare şi religioase în memoria celor peste 330.000 de militari care şi-au dat viaţa pentru ţară în acest război vor fi organizate pe întreg teritoriul naţional, încă de astăzi, vineri, 26 august 2016.

Vineri, 26 august, începând cu ora 10.00, vor avea loc, în premieră, în 100 de cimitire și la monumente ale eroilor, ceremonii speciale de “Rostire solemnă a numelor eroilor căzuți în Primul Război Mondial”. Personalități militare, ale vieții culturale, politice şi sociale, militari răniți în teatrele de operații, copii ai eroilor căzuţi, urmași ai eroilor din Primul Război Mondial vor da citire, succesiv, unor liste ce cuprind nume de eroi.


  Vor fi oficiate slujbe religioase, vor fi depuse flori, candele si coroane de flori la Monumentele Eroilor din toată ţara, vor fi ţinute momente de reculegere, vor fi citite liste cu eroii comemoraţi, vor avea loc ceremonii militare şi va fi intonat imnul eroilor.

Detaşamente de militari vor executa marşuri tactice pe principalele rute din Carpaţii Orientali pe unde au trecut, în urmă cu o sută de ani, ostaşii Armatei Române.

Instituţiile publice, unităţile de învăţământ, agenţii economici şi toţi cetăţenii sunt invitati să participe alături de militari pentru a cinsti împreună memoria eroilor neamului şi a le aduce un pios omagiu.

  Festivităţile vor continua sâmbătă şi duminică.

Comentarii

Ultimă oră