Sari la conținut

Cerşetorii şi poliţiştii, motive de supărare pentru pensionari

În cadrul şedinţei Comitetului consultativ de dialog civic pentru problemele persoanelor vârstnice, reprezentanţii organizaţiilor de pensionari au supus reperezentanţilor Prefecturii problema cerşetorilor din mijloacele de transport în comun.

Agasaţi de cerşetori. "Sunt rare momentele în care nu vezi câte un copil care cântă sau recită Tatăl nostru, după care cere câte 10 sau 50 de bani. Părinţii care îi trimit ar trebui sancţionaţi, eventual să fie obligaţi să efectueze ore de muncă în folosul comunităţii", a declarat Dumitru Stratanov, preşedintele filialei din Braşov a Asociaţiei Naţionale "Cultul Eroilor". Tot referitor la transportul în comun, vârstnicii au sesizat şi problema taxiurilor parcate în staţiile de autobuz, motiv pentru care călătorii de vârsta a treia, care de cele mai multe ori se deplasează cu ajutorul cârjelor, nu reuşesc să se urce în autobuze.
Mai mulţi poliţişti. Pe de altă parte, liderii pensionarilor au solicitat sporirea numărului de poliţişti pe străzi, inclusiv în zonele în care sunt amplasate monumente ce conţin elemente metalice, pentru se evita furtul unor plăci de bronz, cum s-a întâmplat cu statuia de langă Buserica Neagră sau cu cea de pe statuia lui Ştefan Octavian Iosif, din Parcul Central Nicolae Titulescu. De cealaltă parte, subprefectul Ambrus Carol , consideră că multe infracţiuni ar fi evitate dacă cetăţenii ar avea mai multă încredere în Poliţie şi ar sesiza imediat comiterea unor infracţiuni, deoarece este imposibil să existe câte un poliţist pe fiecare stradă.

Comentarii

Ultimă oră