Sari la conținut

Cetatea Făgărașului va găzdui ultimul concert SoNoRo Conac în țară

cetatea-fagarasului-va-gazdui-ultimul-concert-sonoro-conac-in-tara

Periplul SoNoRo Conac în țară se încheie joi, 15 septembrie, cu un concert în Cetatea Făgărașului, județul Brașov.

Programul muzical va cuprinde piese de Ludwing van Beethoven, Maurice Ravel, Johann Halvorsen și Edward Elgar, în interpretarea muzicienilor Alexander Sitkovetsky (vioară), Răzvan Popovici (violă) și Alexander Hülshoff (violoncel).

Concertul va începe la ora 19.00 și va fi urmat de un cocktail. Accesul publicului la eveniment este gratuit, dar pe bază de invitație.

Cetatea Făgărașului vine ca o încununare a tuturor conacelor, bisericilor fortificate și altor clădiri ce aparțin patrimoniului românesc, în care au răsunat concertele SoNoRo Conac în această vară.

Cea de-a IV-a ediție SoNoRo Conac se va încheia duminică, 18 septembrie, la Muzeul Național de Artă al României, cu două concerte dedicate strângerii de fonduri pentru achiziționarea sculpturii “Cumințenia pământului” de Constantin Brancuși, o campanie inițiată de Ministerul Culturii și susținută de Muzeul Național de Artă al României.

Asociația Sonoro a pus bazele proiectului – SoNoRo Conac -dorind ca prin asocierea muzicii cu opere arhitecturale emblematice din România, să sugereze nevoia de respect, atenție și sprijinire a patrimoniului și a resurselor culturale extraordinare ale României. SoNoRo Conac desfășoară în fiecare an câte o serie de concerte în clădiri de patrimoniu din toată țara.


  Sursa : radioromaniacultural.ro

Comentarii

Ultimă oră