Sari la conținut

China își arată interesul pentru investiții în Drăguș, Țara Făgărașului

china-isi-arata-interesul-pentru-investitii-in-dragus-tara-fagarasului

În luna Noiembrie 2015, inginerul Gheorghe Sucaciu, la acel moment primar al comunei Drăguș, a participat la o vizită a membrilor Clubului de Afaceri Româno-Chinez care a avut drept scop identificarea oportunităților de afaceri în Țara Făgărașului. Fiind interesați de turism, cum Țara Făgărașului are un potenţial turistic mare, delegații s-au arătat interesați de potențialul pe care pârtia de schi din Drăguș îl prezintă, mai exact amenajarea a 8 km de pârtie pentru sporturi de iarnă. S-a luat în discuție și adăugarea unui complex turistic alcătuit dintr-un hotel de 4 sau 5 stele și un centru sportiv. Domeniul schiabil trebuie plasat la altitudini mari, astfel încât sezonul sporturilor de iarnă să nu fie compromis.

Acest proiect a trecut deja în a doua fază. Anume, Clubul de Afaceri Româno-Chinez a identificat un potențial investitor și a organizat o delegație care s-a deplasat până în Drăguș la fața locului. Delegația a fost compusă dintr-un reprezentant al investitorului chinez, doi alți co-naționali ai acestuia și președintele Clubului, domnul Gigi Rizescu. Totul a decurs fără nicio problemă. În perioada următoare se pregătește semnarea primului document oficial care va deschide această colaborare.

Pentru zonă este o perspectivă foarte bună dat fiind faptul că pe timp de iarnă capacitățile de cazare din zonă suferă din cauza lipsei de atracții majore, specifice sezonului. Prin implementarea acestui proiect se vor crea peste 100 de locuri de muncă, dar și o infrastructură de schi. Valoarea investiției este de cel puţin 15 milioane de euro.

“Nu va fi un proiect care se va înfăptui peste noapte. Ca să clădești ceva durabil și să legi parteneriate profitabile pe termen lung trebuie să pui atent și calculat cărămidă peste cărămidă. Acest caz este doar un exemplu că se poate, atunci când perseverezi. Formulă valabilă pentru toată Țara Făgărașului - muncă și perseverență. Vreau să-i mulţumesc și Clubului de Afaceri Româno - Chinez” declară ing. Gheorghe Sucaciu.

Comentarii

Ultimă oră