Sari la conținut

Cimitirul Municipal Braşov va avea o sală de pomeni

cimitirul-municipal-brasov-va-avea-o-sala-de-pomeni

Braşovenii care îşi îngroapă rudele la Cimitirul Municipal Braşov vor scăpa de stresul căutării unei săli în care să se servească masa după înhumarea decedatului. Asta pentru că Primăria Braşov are în plan că construiască în incinta cimitirului o sală de evenimente. Deocamdată, proiectul este într-o fază incipientă, municipalitatea braşoveană lansând licitaţia pentru realizarea studiului de fezabilitate. Valoarea contractului este estimată la 6.426 lei, cu tot cu TVA, iar ofertele de la constructorii interesaţi sunt aşteptate până în 23 august 2019.


   „Numărul mare de înmormântări şi numărul mic de spaţii de alimentaţie publică conduc la necesitatea de a asigura un spaţiu adecvat pentru evenimente ce sunt parte a ceremoniei funerare, respectiv pomeni, parastase, care să vină în întâmpinarea nevoilor cetăţenilor municipiului şi pentru a asigura un serviciu unitar şi total în cadrul Cimitirului Municipal”, se arată în tema de proiectare a proiectului.


   Clădirea în care se vor desfăşura aceste servicii va fi prevăzută cu o sală de mese modulară, bucătărie, anexe pentru păstrarea hranei, grupuri sanitare (pentru public şi personal) şi alte amenajări prevăzute de legislaţia în vigoare.


  Conform documentaţiei aferente licitaţiei, Cimitirul Municipal Braşov se întinde pe 19 hectare şi are o capacitate de 40.000 locuri şi, în medie, în fiecare zi au loc trei înmormântări.

Comentarii

Ultimă oră