Sari la conținut

Cinemateca Patria NU modifică programul proiecțiilor speciale din acest week-end

cinemateca-patria-nu-modifica-programul-proiectiilor-speciale-din-acest-weekend

În week-end-ul care urmează (21 aprilie - 23 aprilie 2017), la Cinemateca Patria sunt programate 5 filme speciale, in memoriam Radu Gabrea. Proiecțiile au fost inițial incluse în programul Zilelor Brașovului, dar cinefilii sunt așteptați în sala de proiecții chiar dacă celelalte evenimente din oraș au fost amânate pentru week-end-ul 28-30 aprilie 2017.

Iată care este PROGRAMUL proiecțiilor ce vor avea loc la Cinemateca Patria:

Vineri 21 aprilie 2017


  De la ora 19:00 -  „Dincolo de nisipuri” (1975, 104 min.)

Cu: Dan Nuțu, George Constantin, Mircea Albulescu

În zona Brăilei, dramele sociale şi pasionale au un final care nu poate fi evitat nici chiar atunci când eroii filmului cred că pot detaşa de realitate "dincolo de nisipuri'.

Ecranizare după romanul Îngerul a strigat şi după nuvela Dincolo de nisipuri de Fanuş Neagu.

Sâmbătă 22 aprilie 2017


  De la ora 17:00 - „Prea mic pentru un război atât de mare” (1969, 77 min.)

Cu: Mircea Albulescu, Gheorghe Dinică, Jean Constantin

Filmul de debut al regizorului Radu Gabrea a fost prezentat la Cannes în 1971, în secțiunea Quinzaine des Réalisateurs, după ce câştigase deja premiul juriului pentru tineret la Locarno.

Inspirat de fapte reale, filmul vorbeşte despre prietenie şi maturizare, într-un context dramatic precum războiul. Un băiat orfan crescut de regiment pleacă pe front în căutarea celui mai bun prieten şi se confruntă cu experiențe terifiante. Filmul este inspirat din nuvela lui Aurel Petri.


  De la ora 19:00 - „Nu te teme, Iacob! ” (1981, 101 min.)

Cu: André Heller, Aviva Gaire, Dan Nuțu

„Nu te teme, Iacob!” este povestea unei transformări uimitoare a unui om alienat într-un om ferm și hotărât, o schimbare cu atât mai extraordinară în contextul anti-semitismului obiectiv şi internalizat. Înfruntându-şi soarta direct, Lejba simbolizează Evreul modern.

„Nu te teme, Iacob!”  Este o adaptare după nuvela “O făclie de Paşte” de I.L. Caragiale.

Duminică 23 aprilie 2017


  De la ora 17:00 - „Călătoria lui Gruber” (2008, 100 min)

Cu: Florin Piersic jr., Marcel Iureș, Udo Schenk

Călătoria lui Gruber se bazează pe realitatea vizitei la Iaşi a lui Curzio Malaparte, fără a fi, însă, o adaptare a romanului „Kaputt”. Realizat după un scenariu original, rezultat al propriilor cercetări ale scenariştilor Răzvan Rădulescu şi Alexandru Baciu, filmul povesteşte vizita la Iași a celebrului ziarist şi scriitor ajuns în acest oraș suferind din pricina unei severe alergii.

De la ora 19:00 - „O poveste de dragoste – Lindenfeld” (2014, 95 min.)

Cu: Victor Rebenciuc, Victoria Cocias, Alexandru Mihaescu

Un reportaj pe Televiziunea Germană despre un sat părăsit din Banat îi reaminteşte unui fiu al satului, emigrat în Germania cu 60 de ani in urmă, de satul copilăriei sale „Lindenfeld" („Poiana Teilor"). Bolnav de o boala incurabilă, eroul porneşte pe urmele copilăriei sale. O descoperire neaşteptată pare să-i schimbe viaţa.

Comentarii

Ultimă oră