Sari la conținut
cioaca-sia-transat-sotia

Poliţistul Cioacă Constantin Cristian riscă un sfert de secol de închisoare. Ofiţerul a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului General sub acuzaţiile de omor calificat şi profanare de morminte.
Acuzarea susţine că inculpatul şi-a ucis soţia, avocata Elodia Ghinescu, a tranşat-o, iar apoi a transportat-o, în saci, într-un loc necunoscut.  Iată fragmente din rechizitoriul procurorilor:

,,În noaptea de 29/30 august 2007, pe fondul unor relaţii conflictuale (….)legate de un iminent divorţ generat de presupusele relaţii extraconjugale ale soţilor, în timp ce se aflau în dormitorul matrimonial, discuţiile au degenerat, (….)iar inculpatul Cioacă Constantin Cristian i-a aplicat soţiei sale, victima Ghinescu Elodia multiple lovituri, soldate cu decesul acesteia.,,
   Au urmat scene greu de imaginat.
(….) Inculpatul a transportat cadavrul Elodiei în cada băii principale, unde l-a tranşat pentru a facilita ascunderea acestuia. Folosind o geantă de voiaj de dimensiuni mari, pe care victima o cumpărase în timpul vacanţei în Dubai, precum şi perdeaua de duş (….) menită să împiedice eventualele scurgeri de sânge. În geantă,  inculpatul (….) a transportat fragmentele de cadavru în portbagajul autoturismului şi le-a ascuns într-un loc necunoscut. S-a constatat şi lipsa unor obiecte(….): un cuțit cu lungimea de 25-30 cm, două prosoape, geanta de voiaj și perdeaua de duș.
În noaptea săvârşirii infracţiunii spun procurorii,
,,(….) copilul minor al cuplului se afla în apartamentul în care locuiau cei doi soţi.,,
În zilele următoare, inculpatul a derulat activităţi menite să-i asigura evitarea tragerii la răspundere penală. Astfel, într-o primă fază,
(….) a adunat în saci din polietilenă toate obiectele (….) cu urme de sânge, produse cu ocazia agresiunii (….) sau transportării cadavrului în vederea ascunderii acestuia şi le-a aruncat într-o râpă situată la 4,6 Km de Poiana Braşov pe direcţia Râşnov, unde au fost găsite în data de 08.10.2007. Întrucât operaţiunile de spălare a urmelor de sânge de pe suprafaţa peretelui comun dintre dormitorul matrimonial şi baie nu erau mulţumitoare, (….) inculpatul a acoperit zonele cu cea mai mare concentrare a urmelor de sânge cu (….) glet şi (….) vopsea lavabilă. Totodată, a instalat o nouă perdea de duş în baie(….).

Comentarii

Ultimă oră