Imobilul nu mai este folosit de 20 de ani, după ce liceul a devenit teoretic!

     Neutilizat de 20 de ani, Corpul C al Colegiului Naţional „Nicolae Titulescu” din Braşov (fostul liceu Tractorul) va intra în reabilitare, după care i se va da o nouă destinaţie.

    Deocamdată, proiectul este abia la început, mai exact în faza de pregătire a documentaţiilor tehnice. Astfel, municipalitatea braşoveană a lansat licitaţia pentru întocmirea Documentaţiei de Avizare a Lucrărilor de Intervenţii (DALI) şi a proiectului tehnic.

  Valoarea contractului este estimată la 397.628 lei cu tot cu TVA, iar ofertele pot fi depuse până în 30 ianuarie 2020. Documentaţia care face obiectul acestui contract trebuie finalizată în termen de 6 luni de la data emiterii ordinului de începere a serviciilor.

    Clădirea în care au funcţionat atelierele are aproximativ 50 de ani, iar potrivit documentaţiei disponibile pe platforma electronică de achiziţii publice, nu a fost consolidată şi modernizată niciodată.

   „Structura clădirii este complet nefuncţională din punctul de vedere al procesului de învăţământ. În acest corp au funcţionat atelierele pentru instruire practică, dar acestea nu s-au mai folosit în ultimii 20 de ani, după ce, în anul 1999, unitatea de învăţământ a devenit colegiu teoretic”, se arată în documentaţia aferentă licitaţiei.

    După reabilitarea corpului, în acesta va fi amenajată o sală de sport.