Sari la conținut

Lista clădirilor cu faţade deteriorate se va finaliza în toamnă.

La începutul săptămânii, Presedintele Traian Băsescu a semnat decretul pentru promulgarea „Legii privind reabilitarea faţadelor şi teraselor care prezintă pericol public”.
Clădiri evaluate până în toamnă. Legea prevede că reabilitarea clădirilor intră în obligaţia proprietarilor, aceştia urmând „din proprie” iniţiativă să demareze lucrările, cu finanţare proprie. De asemenea, clădirile care fac obiectul legii vor fi evaluate de autorităţile locale – acestea urmând să notifice proprietarii asupra obligaţiilor ce le revin. Toţi edilii vor trebui ca, până la sfârşitul lunii septembrie, să pună pe hârtie imobilele a căror tencuială cade.
Scripcaru caută proprietarii să-i amendeze. Cei cu venituri sub 1.500 de lei vor primi ajutor de la primărie pentru reabilitarea caselor. La bloc, legea se va aplica mai greu, pentru că toți proprietarii trebuie să fie de acord. Primarul oraşului, Gheorghe Scripcaru, a explicat pentru evz.ro că în localitate sunt sute de imobile insalubre. „Ar trebui ca statul să nu mai încurajeze menţinerea locuinţelor sociale în zone istorice şi cu potenţial turistic. Legea este binevenită, dar va trebui să vedem cum o putem aplica”, a explicat primarul. Scripcaru s-a mai plâns că sunt imobile cu mai mulţi proprietari: „Pe cine să amendez că stă să cadă un balcon? Pe un proprietar îl caut prin Germania de ani buni”.

Comentarii

Ultimă oră