Sari la conținut

Clasa Pregătitoare: Calendarul înscrierii şi actele necesare

clasa-pregatitoare-calendarul-inscrierii-si-actele-necesare

De luni, părinţii pot consulta, pe listele afişate la şcoli, numărul locurilor disponibile pentru înscrierea copiilor la clasa pregătitoare, iar înscrierile efective încep în 23 februarie, informează Ministerul Educaţiei. Părinţii vor putea depune o cerere tip la şcoala unde doresc să îşi înscrie copilul. Cererile pot fi depuse şi online, iar formularul va fi disponibil pe site-ul edu.ro din 23 februarie, scrie romanialibera.ro. După completarea online a cererii, părinţii vor merge la şcoala unde au depus cererea, pentru a o valida. Copilul poate fi înscris la unitatea de învăţământ din circumscripţie sau la o şcoală la alegerea părinţilor. Totuşi, în al doilea caz, atrage atenţia Ministerul Educaţiei, copilul este înscris în limita locurilor disponibile şi, dacă este cazul, departajat pe baza unor criterii specifice.

Actele necesare pentru înscriere sunt: cererea tip, originalul şi copia actului de identitate al părinţilor, originalul şi copia certificatului de naştere al copilului, documentul care atestă dezvoltarea psihosomatică.

CALENDARUL DE ÎNSCRIERE ÎN CLASA PREGĂTITOARE

A. Prima etapa: 23 februarie - 3 martie
- de luni pâna vineri, între orele 08:00 - 20:00
- sâmbata, între orele 09:00 - 13:00

   20-21 martie: afisarea în unitatile de învatamânt si pe site-urile inspectorarelor scolare a listei copiilor înscrisi, dupa prima etapa

B. A doua etapa: 24 martie - 3 aprilie

Daca, dupa prima etapa, copiii nu sunt cuprinsi în nici o unitate de învatamânţ parintii vor completa o noua cerere de înscriere. Repartizarea se va face pe locurile ramase disponibile dupa prima etapa.

Unitatile de învatamânt sunt obligate sa afiseze situatia copiilor înscrisi si a locurilor
ramase disponibile, precizează Ministerul Educaţiei.

   10 aprilie: afisarea în unitatile de învatamânt si pe site-urile inspectorarelor scolare a listei copiilor înscrisi, dupa prima etapă


Comentarii

Ultimă oră