Sari la conținut

Clubul Rotary Braşov organizează Balul de Caritate Rotary 2015

clubul-rotary-brasov-organizeaza-balul-de-caritate-rotary-2015

Clubul Rotary Braşov organizează Balul de Caritate Rotary 2015, “Casă și Clasă”. Evenimentul va avea loc la Hotelul Kronwell din Braşov, sala Kronwell Ceremonies, în data de 24 aprilie 2015, începând cu ora 19:00. Rotary International este o asociație cuprinzând peste 1,2 milioane de membri - prieteni și lideri ai comunităților care acționează împreună pentru a crea schimbări pozitive și de durată în comunitățile noastre și în lumea întreagă. Diferitele noastre ocupații, culturi și tări ne conferă o perspectivă unică, ceea ce ne distinge find punctul nostru de vedere și abordare unic. Perspectiva noastră multidisciplinară ne ajută să vedem provocările lumii noastre în moduri distincte,  aplicând leadership-ul și expertiza la elemente sociale. Prin găsirea soluțiilor distincte acționăm responsabil, pasiunea și perseverența noastră creând schimbări de durată. Eforturile membrilor sunt sprijinite de Rotary International și Fundația Rotary, care transformă donații generoase în granturi care fundamentează munca tuturor membrilor și partenerilor noștri.

Evenimentele promovate de noi sunt născute din pasiunea noastră de a servi comunitatea, care ne ajută să ne îndeplinim obiectivele cu un profund caracter social. “Alergăm” împreună, ne implicăm împreună cu întreaga societate pentru inimile noastre, pentru că implicarea este inima societății.

Clubul Rotary Braşov participă activ la viaţa comunităţii locale şi împreună cu diferite instituţii braşovene iniţiază  proiecte pentru ajutorarea cât mai multor categorii de persoane cu nevoi. Balul de caritate organizat de Clubul Rotary Braşov este cel mai important eveniment caritabil annual din Brașov. Generozitatea paricipanţilor la acest eveniment permite ca în fiecare an fondurile strânse să servească unei cauze nobile.

Impactul nostru începe cu membrii, partenerii și colaboratorii noștri – oameni care lucrează în mod strâns și cu dedicație pentru a rezolva unele dintre provocările importante ale comunităților în care trăim. “Omenia izvorăşte dintr-o stare de spirit. Şi pentru că ne pasă de cei din jurul nostru, haideţi să ne unim eforturile şi să încercăm împreună să facem lumea mai bună pentru noi şi pentru copiii nostri”, spune doamna Simona Blendea, preşedintele Clubului Rotary Braşov.” Copiii trebuie întotdeauna sprijiniți si îndrumați cu grijă și cu dragoste! Și aceasta este orientarea Balului Rotary de anul acesta, tema fiind <CASĂ și CLASĂ>”.

De ce “casă” ?

Casa de tip familial “Greieraşul” Teliu din subordinea Complexului de Servicii Hărman, care face parte din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Braşov, reprezintă o activitate de tip rezidenţial pentru protecţia copilului, a cărui misiune generală este de a asigura copiilor servicii de găzduire, îngrijire, educaţie informală şi non-formală, activităţi de dezvoltare a deprinderilor de viaţă independentă şi de petrecere a timpului liber, precum şi activităţi de pregătire în vederea reintegrării sau integrării copilului/tânărului în familie.

Pentru a respecta standardele şi a oferi copiilor (conform misiunii Complexului) găzduire, îngrijire, reabilitare şi educaţie, socializare, consiliere, sprijin emoţional, dezvoltare a deprinderilor de viaţă independentă, sunt necesare anumite dotări, printre care și cea de amenajare a unui spaţiu de joacă, motiv pentru care ne putem raporta atât la necesităţi cât şi la priorităţi: dotarea cu mobilier a dormitoarelor, înlocuirea mobilierului din bucătărie şi sala de mese, achiziționarea unei vesele din inox, amenajarea unui loc de joacă cu topogane, leagăne şi alte asemenea echipamente de joacă, prelungirea magaziei de depozitare a lemnelor de foc, dotarea cu o maşină de spălat,  refacerea gardului. De asemenea, se are în vedere și susținerea unor activități extrașcolare: excursii pentru vizitarea diferitelor obiective turistice, vizionarea unor piese de teatru pentru copii, tabere la mare, alte activități sociale desfășurate de copii împreună cu membrii clubului.

De ce “clasă” ?

Pentru asigurarea condiţiilor optime de pregătire şi dezvoltare a copiilor şi tinerilor capabili de înaltă performanţă, dorim să sprijinim Centrul de Excelenţă „Excelsior” - instituție de sine stătătoare, cu personalitate juridică, cu conducere și structură proprie, coordonată de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Braşov. Acesta va constitui un important cadru pentru descoperirea, dezvoltarea cunoștințelor, competențelor și abilităților copiilor talentați, cu putere de muncă și dedicați studiului, și în egală măsură, o provocare pentru cadrele didactice care promovează înalta performanță.

Centrul demarează prin selectarea  unui număr de 150 de elevi cu rezultate bune și foarte bune la școală, şi formarea unui număr de 10 grupe de excelenţă, fiecare grupă cu un număr mediu de 15 elevi pentru domeniile: matematică, fizică, chimie, biologie, informatică, limba şi literatura română, precum și cu 20 de cadre didactice de elită, profesori de specialitate, cu rezultate deosebite în competiții școlare, din învățământul preuniversitar și universitar din judeţul Braşov.

Se au în vedere organizarea şi desfăşurarea orelor de pregătire prin aplicarea programelor de pregătire diferenţiate, pe baza unor planificări riguroase pe durata proiectului, participarea elevilor cuprinşi în grupele de excelenţă la etapele judeţene, naţionale şi internaţionale ale olimpiadelor și concursurilor şcolare, la alte competiţii şi concursuri alternative, recunoscute de Ministerul Educației și Cercetării Științifice, materializarea performanţelor elevilor pregătiţi în Centrul de Excelenţă în premii şi menţiuni, precum și extinderea domeniilor de pregătire, în funcție de rezultatele elevilor și analizele nevoilor de instruire realizate de către Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională și Inspectoratul Şcolar Județean Braşov.

Clubul Rotary Braşov,

Simona Blendea, Preşedinte

Comentarii

Ultimă oră