Sari la conținut

Cod galben de inundații în 12 bazine hidrografice, până joi după-amiază

cod-galben-de-inundatii-in-12-bazine-hidrografice-pana-joi-dupaamiaza

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, o atenționare Cod galben de inundații, cu depășiri ale cotelor de atenție, valabilă începând din această seara și până joi după-amiază, în 12 bazine hidrografice.

Hidrologii avertizează că până joi, 13 octombrie,  la ora 16.00, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, dar și viituri rapide, cu posibile efecte de inundații locale pe râurile din bazinele hidrografice: Olt — bazin superior și afluenții săi (din județele Harghita, Covasna, Brașov, Sibiu, Gorj, Vâlcea și Argeș), Argeș — bazin superior (județul Argeș), Dâmbovița (județele Argeș și Dâmbovița), Ialomița — bazin superior și afluenți (județele Dâmbovița și Prahova), Buzău — bazin superior și afluenți (județele Brașov, Covasna și Buzău), Trotuș (județele Harghita, Neamț și Bacău), Putna (județul Vrancea), Rm. Sărat (județele Buzău și Vrancea), Bârlad (județele Iași, Vaslui, Bacău, Vrancea și Galați), afluenții mici aferenți cursului mijlociu și inferior al Siretului (județele Bacău, Vrancea și Galați), afluenții Prutului (judeţele Botoşani, Iaşi, Vaslui şi Galaţi)  și râurile din Dobrogea (județele Constanța și Tulcea).

Hidrologii precizează că fenomenele anunțate se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare, miercuri, în intervalul orar 06.00 - 24.00, pe unele râuri din bazinele hidrografice Prahova, Buzău, Putna, Rm. Sărat și Trotuș.

Comentarii

Ultimă oră