Sari la conținut

Codlenii sunt provocați pe 1 Decembrie la „Unirea în bucate”

codlenii-sunt-provocati-pe-1-decembrie-la-unirea-in-bucate

Așa cum au fost obinșnuiți în ultimii doi ani, codlenii vor putea mânca tradiționala porție de fasole cu ciolan cu ocazia Zilei Naționale a României. Însă, pentru că încep evenimentele prilejuite de centenarul Marii Uniri, la Codlea se va găti de această dată, pe 1 Decembrie 2017, în bucătării mobile de armată pentru tot poporul.

Pe 1 Decembrie va începe și derularea proiectului „Unirea în Bucate”, care se înscrie în seria acțiunilor de marcare a anului centenar și se va derula în perioada 1 Decembrie 2017 - 1 Decembrie 2018. Tradiționala fasole cu ciolan și cârnăciori nu poate să lipsească.

Primul eveniment al proiectului „Unirea în Bucate” se va derula în municipiul Codlea, în data de 1 Decembrie 2017 începând cu ora 10.00.

În atmosferă de sărbătoare, celor prezenți le va fi oferită mâncare românească tradițională preparată de specialiști cu experiență.

„Unirea în Bucate” va cuprinde însă și o întrecere destinată elevilor, derulată în două etape:

  Prima fază constă în lansarea unui concurs de proiecte dedicat elevilor din școlile brașovene (din tot județul Brașov). Prin proiectele propuse (sub coordonarea unui profesor), elevii vor prezenta viziunea lor din perspectiva celebrării centenarului Marii Uniri. Proiectele vor avea componente culturale, istorice și gastronomice.

Concursul pentru elevi va fi lansat cu începere de la 1 ianuarie 2018 iar predarea proiectelor se face până la data de 15 aprilie 2018.

Jurizarea proiectelor se va face de o comisie ce va fi desemnată de Consiliul Județean și Inspectoratul Școlar, asistată de reprezentanții Guerilla Cooking și un reprezentant al Primăriei Codlea, iar premiile pentru primele trei echipe se vor acorda în luna mai 2018.

A doua fază a proiectului se va desfășura pe 24 Ianuarie 2018 când se va sărbători Mica Unire.

Toate fondurile necesare derulării acestui proiect provin din finanțare privată și nu implică fonduri publice.

Proiectul este organizat de ANBCT Romania şi Guerrilla Cooking.

Comentarii

Ultimă oră