Sari la conținut

Colaborare între judeţul Braşov şi regiunea Erbil (din Irak)

colaborare-intre-judetul-brasov-cu-regiunea-kurda-erbil

A fost semnat un acord de colaborare între judeţul Braşov şi regiunea kurdă din Iraq, Erbil. Înţelegerea oferă posibilităţi oamenilor de afaceri braşoveni de a intra pe o piaţă în plină dezvoltare.  Guvernoratul Erbil este o regiune din Iraq cu un imens potenţial financiar. La semarea documentului de colaborare a fost prezent şi ministrul de externe, Titus Corlăţean.
Noi posibilităţi pentru oamenii de afaceri braşoveni care vor să îşi extindă activitatea într-o ţară care are nevoie acum de investiţii. De asemenea,  în domenii precum turismul, de exemplu, şi economia judeţului Braşov ar avea de câştigat. O delegaţie a Consiliului Judeţean Braşov, însoţită de oameni de afaceri, a pus bazele unui protocol de colaborare între regiunea kurdă din Iraq, Erbil şi judeţul nostru.
“Braşovul poate să fie o piaţă de desfacere pentru produsele dumneavoastră. La fel cum şi noi am dori să putem comercializa produsele specifice judeţului, aici” a declarat Aristotel Căncescu, preşedinte CJ Braşov.
Prin semnarea acestui document oamenii de afaceri braşoveni au acces la o piaţă în dezvoltare, care oferă multe facilităţi. O societate din România, de exemplu, este scutită în Erbil de plata impozitului pe profit timp de 10 ani. “Am pus bazele unui protocol care va însemna începutul unei puternice colaborări între cele două regiuni” a precizat  Căncescu. La semnarea documentului a fost prezent şi ministrul de externe Titus Corlăţean, care a şi inaugurat cu această ocazie un consulat român în Erbil. “ E o dovadă a interesul României de a copera şi de lansa cât mai multe proiecte economice, de investiţii” a precizat Titus Corlăţean-ministru de externe. Oraşul kurd Erbil are 2 milioane de locuitori, iar oamenii de afaceri spun că va deveni în scurt timp un al doilea Dubai. Prin exploatarea petrolului se obţin bani care atrag în zonă firme din toată lumea. Erbil este un amestec de tradiţie şi modern şi este cea mai sigură zonă din Iraq.

Comentarii

Ultimă oră