Sari la conținut
comisia-europena-premiaza-firmele-romanesti

Comisia Europeană premiază iniţiativele care facilitează afacerile. În fiecare an, organismul european organizează Premiile pentru Promovarea Întreprinderilor Europene, iar firmele româneşti care vor să participe la această competiţie se pot înscrie până pe 20 iunie.
Anual, Comisia Europeană, prin intermediul Directoratului General pentru Întreprinderi şi Industrie, premiază iniţiativele care facilitează afacerile, precum şi pe promotorii antreprenoriatului în Uniunea Europeană. În ţara noastră, punctul unic de contact pentru competiţia „Premiile pentru Promovarea Întreprinderilor Europene” funcţionează în cadrul Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, acesta având atribuţii în organizarea etapei naţionale a competiţiei şi promovarea câştigătorilor la Comisia Europeană. „Sunt două etape de selecţie. Una este la nivel naţional, în care punctul unic de colectare va aduna toate iniţiativele din interiorul României, după care, în urma unei selecţii, va transmite către juriul format la nivelul UE cele mai bune două iniţiative care vor intra în competiţia finală”,  a declarat reprezentantul Camerei de Comerţ şi Industrie Braşov, Simona Ordace.

Pentru această competiţie există şase categorii: Promovarea spiritului antreprenorial, Îmbunătăţirea mediului de afaceri, Investiţii în abilităţile antreprenoriale, Sprijinirea internaţionalizării afacerilor, Susţinearea dezvoltării pieţelor verzi şi Antreprenoriat responsabil şi global.  Termenul de depunere a solicitărilor de către candidaţii din România este de 20 iunie 2016.

Comentarii

Ultimă oră