Sari la conținut

Italia şi-a retras candidatura privind organizarea Jocurilor Olimpice din 2024

comitetul-olimpic-italian-sia-retras-candidatura-privind-organizarea-jocurilor-olimpice-din-2024

Comitetul Olimpic Italian şi-a retras, marţi, candidatura privind organizarea Jocurilor Olimpice din 2024 la Roma, după ce consiliul local a votat împotriva acestui proiect, notează Reuters.

Primarul Romei, Virginia Raggi, a anunţat că nu va susţine demersul Comitetul Olimpic din Italia, motivând că "organizarea Jocurilor Olimpice ar îngropa capitala Italiei în datorii imense şi tone de ciment".Municipalitatea din Roma a precizat că există probleme mai presante, precum haosul privind transportul în metropolă.

Totuşi, premierul Italiei, Matteo Renzi, a susţinut puternic această candidatură şi a lăsat de înţeles faptul că Giovanni Malago, preşedintele Comitetul Olimpic Italian, ar putea da curs acestui demers chiar în ciuda veto-ului autorităţile din Roma. Malago a spus însă marţi că a trimis o scrisoare către Comitetul Olimpic Internaţional în care a anunţat retragerea iniţiativei.

În urma acestei decizii, oraşul care va găzdui Jocurile Olimpice de vară din 2024 va fi ales dintre Paris, Los Angeles şi Budapesta.

Comentarii

Ultimă oră