Sari la conținut

Compania APA Braşov S.A. este noul furnizor de servicii Apă-Canal al municipiului Codlea

compania-apa-brasov-sa-este-noul-furnizor-de-servicii-apacanal-al-municipiului-codlea-

Compania Apa Braşov S.A. anunţă toţi locuitorii din oraşul Codlea că, din noiembrie 2013 este  noul furnizor al serviciilor de apă şi de canalizare. În luna decembrie, Compania Apa Braşov S.A.  va  emite de prima factură  către consumatorii din municipiul Codlea.

Pentru a deveni clientul Companiei Apa Braşov S.A.  este important de ştiut că, în conformitate cu Legea nr.241/2006 şi cu Regulamentul  consolidat şi armonizat al serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare pentru întreaga arie a delegării, prestat de Compania Apa Braşov S.A., furnizarea apei este condiţionată de încheierea unui contract. În acest sens, s-au distribuit adrese de informare însoţite de cereri tip de contractare la care vor fi anexate  copii ale actului de identitate şi actului de spaţiu ( extras CF sau contract de vânzare-cumpărare sau contract de închiriere pentru utilizatorii în calitate de chiriaş sau adeverinţă de la Primăria Codlea).

Actele se pot depune:

  • în Codlea, str. Fabricii nr.11

Program: Luni – Vineri: 7,00 - 15,00  sau

  • în Braşov, str. Crişana nr.1-3 (lângă Piaţa Dacia),

Program Registratură:Luni – Joi: 8.00 – 15.00, Vineri: 8.00 – 12.30

Actele se pot transmite şi pe email la adresa clienti@apabrasov.ro sau pe fax la 0268/407712.

Pentru informaţii suplimentare, stăm la dispoziţia clienţilor la numărul de telefon 0268/926 – Contact Center.

În paralel cu preluarea, Compania Apa Braşov S.A. derulează un program de investiţii pentru rezolvarea celor mai urgente probleme care privesc alimentarea cu apă şi canalizarea din oraşul Codlea, co-finanţat din Fondul de Coeziune, prin Programul Operaţional Sectorial Mediu. Proiectul se numeşte “Reabilitarea şi extinderea sistemelor de apă şi de canalizare în judeţul Braşov”, în valoare totală de 565.64 milioane lei şi va contribui la  creşterea calităţii vieţii şi protecţia mediului înconjurător.

Pentru municipiul Codlea acest program de investiţii vizează lucrări privind alimentarea cu apă de calitate, reabilitarea reţelei de canalizare precum şi tratarea apelor uzate, în valoare totală  de aproximativ 38,6 milioane de lei.

Investiţiile în alimentarea cu apă au în vedere extinderea şi introducerea reţelei de apă potabilă, lucrare care va include construirea de cămine şi montarea de apometre pe o lungime de aprox. 14 Km, în valoare de 4.64 milioane lei. Astfel, vor fi lucrări pe următoarele străzi: Vulturului, Şoimului, Cartier Rezidenţial (Zona de vile), Nicolae Bălcescu, Căprioarei, Mihai Eminescu, Constituţiei, Cetăţii, Cărării, Nordului, Plevnei, Carpaţi, Negoiu, Avram Iancu, Horia, 9 Mai, Tudor Vladimirescu, Nouă, Hălchiului, Zona Industrială, Mecanizatorilor, Toamnei, Târgului, Crizantemelor, Aurel Vlaicu, Crinului, Secerii, Gării şi Vulcanului.

Pentru asigurarea debitului optim, a fost construită o conductă nouă de transport a apei potabile între Ghimbav şi Codlea, pe o lungime de aprox. 10 Km, în valoare de 3.30 milioane.

În cadrul aceleiaşi investiţii, se reabilitează rezervoarele de apă potabilă existente (2x750 mc), în valoare de 570 mii lei şi se construiesc rezervoare noi de apă potabilă (2x1000 mc), în valoare de aprox. 2.39 milioane lei.

De asemenea, se reabilitează Staţia de pompare a apei potabile în valoare de 1.70 milioane lei şi Staţia de tratare a apei potabile în valoare 3.43 milioane lei.

În ceea ce priveşte reţeaua de canalizare, sunt executate lucrări de extindere şi reabilitare a reţelei pe o lungime de aprox. 13,1 Km, în valoare de 6,8 milioane lei şi este construit un colector de canalizare între Codlea şi Feldioara, pe o lungime de aprox. 19 Km, în valoare totală de 16,2 milioane de lei. Astfel, vor fi executate lucrări pe următoarele străzi: Nouă, Vulcanului, Constituţiei, Lungă, Horia, Alexandru Ioan Cuza, Avram Iancu, Scheilor, Răchitei, Mesteacănului, Plopului, Salciei, 9 Mai, Nordului, Unirii, 15 Noiembrie, Tudor Vladimirescu, Venus, Gării şi Grădinarilor.

Tratarea apelor uzate se va efectua la Staţia de epurare Feldioara, nou construită, a cărei capacitate este gândită pentru a asigura servicii de epurare şi pentru locuitorii Municipiului Codlea. .

Creditul necesar cofinanţării este contractat şi rambursat de Compania Apa Braşov S.A. la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) din tarifele existente.

Suntem conştienti că toate începuturile sunt dificile şi există o serie de nemulţumiri, dar Compania Apa Braşov S.A. vă asigură că este preocupată de rezolvarea problemelor apărute, în condiţiile asigurării echităţii faţă de toţi clienţii săi şi respectând legislaţia specifică domeniului său de activitate.

De asemenea,  Compania Apa Braşov S.A cere scuze locuitorilor din municipiul Codlea pentru disconfortul creat şi îi asigură că va întreprinde tot ce este necesar pentru urgentarea lucrărilor, bazându-se şi pe înţelegerea populaţiei în atingerea scopului: sănătatea cetăţenilor şi protejarea mediului înconjurător.

Comentarii

Ultimă oră