Sari la conținut

Competiție de ciclism montan: „Ciucaș Enduro”, la Babarunca, în acest week-end

competitie-de-ciclism-ciucas-enduro-la-babarunca-sacele-in-acest-weekend

100 de rideri din Franța, Slovenia, Bulgaria, Republica Moldova și România se vor întrece, la Săcele, în week-end-ul care urmează, pe 8 și 9 iulie 2017, la a IV-a ediție de mountain-bike „Ciucaș Enduro”.

„Ciucaș Enduro”, reprezintă un etalon în lumea competițiilor de ciclism gravitațional din România.

Enduro – este o ramură a ciclismului montan care a înregistrat cea mai mare creștere la nivel internațional în ultimii ani, atât ca număr de concurenți, cât mai ales ca atenție media.

La competiție și-au anunțat prezența cei mai buni rideri din țară, dar și oaspeți din străinătate. „Ciucaș Enduro”aduce la start 100 de concurenți (90 de băieți și 10 fete) din 5 țări: România, Franța, Bulgaria, Slovenia și Republica Moldova.

Competiția se va desfășura pe versantul nordic al munților Ciucaș, pe traseul Babarunca – pasul Bratocea – muchia Bratocei – Poiana Teslei – Babarunca și are ca punct de întâlnire cabana Utopia de la Babarunca, din Săcele.

În acest loc publicul poate găsi o hartă a traseului, iar organizatorii îi va îndrepta pe curioși spre locurile cele mai bune de privit. Organizatorii permit publicului să vină cu orice instrumente de încurajat sportivii, de la talăngi la vuvuzele.

Traseul ce urmează să fie parcurs are o lungime de 25 km, cu 1.300 m diferență de nivel, altitudinea maximă la care se ajunge fiind de 1840 m. Riderii pot atinge pe coborâre viteze de până la 60 – 64 km/h.

Se va merge numai pe traseu montan, amenajat dinainte de echipa de organizatori. Din acest motiv echipamentul de protectie este unul foarte strict, identic cu cel din probele de motocros: cască fullface, genunchiere, cotiere, protecții pentru spate.

Sâmbătă, 8 iulie 2017 vor avea loc antrenamentele și recunoașterea traseului, iar duminică, 9 iulie 2017, cu începere de la ora 9.00 se va desfășura concursul propriu-zis.

Proba de mountain bike enduro se desfășoară într-un format specific raliurilor auto, cu probe speciale cronometrate și etape de legătură, necronometrate, dar care trebuie parcurse într-un timp limită.

Organizatorii au pregătit și un concurs foto, cel mai bun album de 10 fotografii urmând să fie premiat.

„Ciucaș Enduro” este etapă a Campionatului Național de MTB Enduro.

Comentarii

Ultimă oră