Sari la conținut
concert-cameral-la-castelul-bran

Castelul Bran va răsuna sâmbătă, 3 mai 2014, de minunatele acorduri ale instrumentiștilor cvartetului ”Gaudeamus”, al Filarmonicii Brașov și ale invitatului special, chitaristul Bogdan Mihailescu.

Melomanii, iubitori ai genului, sunt așteptați la concert începând cu ora 19.00, în Sala de Muzica a Castelului Bran pentru a lua parte la un festin cultural. Programul, pe care-l vor prezenta virtuozii corzilor Lucia Neagoe (vioara I), Raluca Irimia (vioara a II-a), Leona Varvarichi (violă), Sebastian Vîrtosu (violoncel) și Bogdan Mihailescu (chitară), cuprinde urmatoarele lucrari: Luigi Boccherini – Cvintetul nr.5 în Re major, Josef Schnabel – Quintett, Maximo Diego Pujol – Suita argentiniană ”Tangata de Agosto”, Francesco Garcia Tavolaro – Milonga nr.5.
Stlilul Boccherini este caracterizat de farmecul tipic rococoului prin strălucire, optimism și inventarea unei expuneri mult mai melodice și ritmice, cuplată cu frecvente influențe de chitară tradițională din țara sa de adopție, Spania.
Operele lui Schnabel cuprind lucrari religioase pentru cor, cu acompaniament instrumental. Schnabel a creat scoala tradițională de muzică (Breslauer Schule) care a rezistat până în al doilea război mondial. Cea mai cunoscută lucrare a sa este prelucrarea unei pastorale de Crăciun (Transeamus usque Bethlehem) a unui compozitor necunoscut de la începutul secolului al XVII-lea, care este cântată ca piesă de referință de către corurile bisericești și în zilele noastre.
„Tangata de Agosto“, compusă de Maximo Diego Pujol, prezinta chitara în rol solist alături de cvartetul de coarde și este o suită argentiniană în trei părți: Allegro, Andante și Allegro Ritmico. Teme lente de o mare bogăție melodică și timbrală se împletesc cu armonii extrem de colorate și ritmuri incandescente de folclor argentinian.
Valoarea instrumentiștilor, cu numeroase concerte apreciate la scenă deschisă în România, dar și în lumea întreagă, este o garanție a calității actului cultural gazduit de Castelul Bran. Palmaresul Cvartetului Gaudeamus include Premiul I la toate competițiile de muzică de camera din țară, Premiul Special al Juriului la Concursul Internațional de Cvartete de coarde „Mozart” - Salzburg Austria, Premiul al II-lea la Concursul Internațional de Muzică de Cameră „V. Bellini” - Caltanisseta, Sicilia, Italia, Marele Premiu „Rovere d’Oro” la Concursul Internațional de Muzică de Cameră San Bartolomeo al Mare, Italia.
Mai multe detalii la numarul de telefon 0268.237.700 sau office@bran-castle.com. Prețul biletului este de 50 de lei, iar numărul locurilor la concert este limitat.

Comentarii

Ultimă oră