Sari la conținut

Concert caritabil susținut de elevii Liceului de Muzică din Brașov

concert-caritabil-sustinut-de-elevii-liceului-de-muzica-din-brasov

Liceul de Muzică Tudor Ciortea din Brașov organizeză, sâmbătă 10 noiembrie 2018, un concert caritabil la Sala Patria, susținut de către elevi, foști elevi și profesori ai acestuia.

Scopul evenimentului ce va avea loc la ora 15:00, este de a strânge fonduri pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului.

Spectatorii și donatorii vor fi desemnați ctitori ai lăcașului de cult, iar muzicienii care vor susține concertul vor primi o diplomă oficială care va atesta titlul lor de ctitori ai Catedralei Mântuirii Neamului.

Liceul Vocațional de Muzică Tudor Ciortea, instituție cu activitate prestigioasă de aproape șapte decenii, s-a remarcat în acest răstimp prin formarea profesională a multor generații de muzicieni dintre care pot fi amintite câteva mari personalități artistice: Mihaela Ursuleasa, Mariana Nicolesco, Cristian Mandeal, Horia Mihail și mulți alții.

„În an centenar ne-am gândit să realizăm împreună cu Protopopiatul Brașov un amplu Concert Caritabil susținut de către elevi, foști elevi și profesori ai Liceului nostru, intitulat «Tineri muzicieni brașoveni susțin construirea Catedralei Mântuirii Neamului». Spectatorii și în același timp, donatorii sunt creștini din Protopopiatul Brașov care se alătură demersului nostru în a cunoaște activitatea noastră artistică și în același timp să devină alături de noi, ctitori ai unui locaș de închinăciune dorit cu mare ardoare încă de către înaintașii noștri de peste un secol. Acesta este un dar al Liceului nostru pentru eternitate!”

Muzicienii brașoveni vor încânta publicul cu piese religioase, muzică din repertoriul universal, dar și din repertoriul tradițional românesc. De asemenea, pe scenă va fi și Cvintetul Anatoly. La acest concert se anunță prezența Părintelui Mitropolit Dr. Laurețiu Streza.

Comentarii

Ultimă oră