Sari la conținut

Concert caritabil „Zâmbet de copil”, în sprijinul bolnavilor de cancer

concert-caritabil-zambet-de-copil-in-sprijinul-bolnavilor-de-cancer

Asociatia Amuradia și Asociația Sănătate pentru Comunitate marchează ziua de luptă împotriva cancerului prin organizarea concertului caritabil „Zâmbet de copil", ediția a V-a la Brașov, în data de 16 februarie 2017, ora 17.00 la Centrul Cultural Reduta.

Fondurile donate vor fi folosite pentru achiziționarea unui fibroscop.

Acest instrument va permite examinarea nazo-faringo-laringiană a copiilor suspecți de cancer sau alte afecțiuni apărute în zona ORL. Examinarea realizată cu ajutorul fibroscopului ORL este o procedură rapidă şi modernă de diagnostic prin care pot fi vizualizate, pe un ecran, zonele greu accesibile din interiorul nasului şi gâtului. Cel mai important este faptul că fibroscopia ORL nu doare, este rapidă şi nu necesita anestezie. Datorită dimensiunilor reduse ale instrumentului este util şi pentru examinarea modernă a pacienţilor oncologici adulţi, care pot prezenta dificultăţi anatomice care fac uneori imposibilă o examinare completă şi precisă.


  Dr. specialist ORL Ionela Geneș a subliniat importanța acestui aparat, care ar ușura enorm diagnosticarea afecținilor ORL în rândul copiilor, în special a formațiunilor tumorale.

 Costul fibroscopului se ridică la aproximativ 9.000 de euro. Odată achiziţionat, aparatul va fi donat Spitalului Clinic de Copiii Brașov.


  Spectacolul „Zâmbet de copil”, care se va desfăşura joi 16 februarie 2017, la Centrul Cultural Reduta este un spectacol caritabil organizat pentru a marca „Ziua internațională a copilului bonav de cancer”.

Spectacolul va fi susținut de Ansamblul de percuție VERSUS al Liceului de Muzică Tudor Ciortea și Grupul vocal SO WHAT al Facultății de Muzică din Brașov, îndrumați de doamna profesor Cristina Puia. Invitat special: Petra Acker.

În cadrul evenimentului va fi organizat şi un vernisaj cu obiecte de artă donate de artişti contemporani. Fondurile donate pe parcursul întregii seri vor fi folosite pentru achiziţionarea fibroscopului.

Comentarii

Ultimă oră