Sari la conținut

Concert de pandemie: prima seară de spectacol a închis o păstrăvărie

concert-de-pandemie-prima-seara-de-spectacol-a-inchis-o-pastravarie

Prima din cele 3 „seri cu taraf” anunţate la Păstrăvăria Dasmin din Prejmer s-a soldat cu amenzi şi închiderea temporară a unităţii. Totul s-a întâmplat vineri, 3 iulie 2020, când sute de persoane au luat parte la un concert susţinut de Vlăduţa Lupău şi Rapsozii Maramureşului. Oamenii au uitat de orice regulă de protecţie împotriva Covid. Nici vorba de distanţare şi nici de mască, pentru majoritatea dintre ei. Asta în ciuda faptului că Braşovul numără de la zi la zi tot mai multe cazuri noi de infectare Covid.

Imaginile au fost postate şi pe reţelele de socializare şi poliţiştii s-au autosezizat, iar sâmbătă, 4 iulie 2020, au venit şi sancţiunile. „În urma activităţilor de verificare, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice şi Serviciul Ordine Publică - au aplicat amenzi contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid 19 şi a OUG 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, în valoare de 11.500 lei”, au precizat reprezentanţii IPJ Braşov.

La faţa locului au venit, însă, nu doar poliţişti, ci şi echipe de control de la Direcţia de Sănătate Publică, Direcţia Sanitar Veterinară, Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor şi Inspectoratul Teritorial de Muncă. În urma verificărilor au mai ieşit la iveală şi alte nereguli. De exemplu, reprezentanţii Protecţiei Consumatorilor au constatat că în frigidere şi depozitele de alimente, produsele alimentare erau păstrate necorespunzător. Şi mai erau şi produse expirate, din luna iunie, potrivit autorităţilor. Unitatea a fost amendată cu încă 20.000 de lei, iar produsele neconforme au fost ridicate, pentru a fi distruse.


    Cei de la Păstrăvăria Dasmin susţin că au fost nedrăptăţiţi şi că vor contesta măsurile, potrivit unei postări pe pagina lor de Facebook. Pentru sâmbătă şi duminică erau anunţate - tot în aer liber, în limita a 500 de locuri - concerte cu Aurel Tămaş, respectiv Taraful din Clejani, dar s-au anulat.

Comentarii

Ultimă oră