Sari la conținut

În Joia Mare, de la ora 16.00 în „Catedrală”, cum a fost denumită sala cu cea mai bună acustică din peştera „Valea Cetăţii”, va avea loc un concert.
„Academic Clarinet Cvartet”, compus din Iulian Rusu, Izsak Jeno, Marian Filon şi Ilie Carp, susţine un concert special, cu ocazia Paştilor. Artiştii vor cânta arii celebre de J. S. Bach, F. Haendel, Fr. Schubert sau Rachmaninoff.
Iluminată cu LED-uri. Peştera se află la 450 de metri de drumul dintre Râşnov şi Poiana Braşov şi a fost introdusă în circuitul turistic la sfârşitul anului trecut. Primăria Râşnov a investit 100.000 de euro în amenajarea şi iluminarea peşterii. Peştera a fost reamenajată folosindu-se tehnologii unice în România, printre care şi un sistem de iluminat cu LED-uri. Se află la o altitudine de 790 m şi este cunoscută în localitate încă din 1949, când „s-a deschis” locuitorilor. Atunci, o „explozie” acvatică a îndepărtat umplutura care o astupa şi a produs o imensă viitură pe Valea Cetăţii.
Urmează proiecţii de filme. Inedita sală de concert poate găzdui 100 de melomani. Spectacolul de mâine va avea două reprezentaţii, de la 16.00 şi de la 17.00. Preţul unui bilet este de 50 de lei şi include şi vizitarea peşterii. În mod normal, intrarea în peşteră costă 10 lei pentru adulţi şi 5 lei pentru copii. Pe lângă concertele de muzică de cameră, aici au fost anunţate proiecţii de filme pe tavanul peşterii.

Speoconcert şi la Româneşti. Singurul loc din ţară în care s-au mai desfăşurat concerte este Peştera Româneşti din Munţii Poiana Ruscă. Aici, într-o sală naturală de concerte, care există de 100 de milioane de ani, se desfăşoară în fiecare toamnă un tradiţional concert simfonic susţinut de filarmonica Banatul din Timişoara. Mulţi dintre cei 5.000 de spectatori vin cu corturile şi înoptează în campingul amenajat în preajma peşterii

Comentarii

Ultimă oră