Sari la conținut

Deane`s Irish Pub din Braşov vă invită, joi, 15 decembrie,  la un concert extraordinar în compania unuia din cei mai celebri artişti ai ultimilor ani - Pavel Stratan. Preţul unui bilet este de 25 de lei. Concertul începe de la ora 20.30.  Cu această ocazie Pavel Stratan va cânta piese din noul album “Amintiri din copilărie” vol. 4.  
Pavel Stratan s-a născut pe 11 noiembrie 1970 în satul Nişcani, din Basarabia. În 1977, la vârsta de 7 ani a păşit pentru prima dată pe scena şcolii cu chitara în mână. Pe atunci cânta despre mama, patrie ş.a. În 1983 a început să compună primele versuri, iar în 1996 a avut prima experienţă scenică în calitate de scamator. A absolvit Academia de Muzica, Teatru si Arte Plastice din Chişinău. Iar în 2002 a lansat primul său album – “Amintiri din copilărie”. Spre deosebire de scenă, în realitate este foarte timid. Este căsătorit şi are doi copii, Cleopatra şi Cezar. Muzica pe care o face nu o poate fi catalogată. Este un amestec de stiluri. Nu ştie exact cât la sută este inspiraţie şi cât la sută muzică originală. De fapt, aceasta pare a fi noutatea pe care a adus-o pe piaţă. Se remarcă crâmpeie din folk, dar şi din motivele tradiţionale. În 2002, lansează în Republica Moldova primul album “Amintiri din copilărie”, album lansat după aceea și pe piața românească și vândut ”ca pâinea caldă”. Ulterior a mai lansat două albume. Melodii ca "Eu beu", "M-am născut de ziua mea", Tatăl meu" "S-o-nsurat băieţii" ş.a au fost pe buzele tuturor de la lansare.
În această lună Pavel Stran va lansa ultimul album (n.r.4) din “Amintiri din copilărie”. Dintre cele 12 cântece de pe album, jumătate păstrează stilul reprezentativ artistului, o îmbinare de folk cu influenţe tradiţionale, iar celelalte sunt catalogate de Pavel Stratan ca “piese literare, cu accent românesc”.   Unele piese sunt cântate în duet cu Cleopatra. De altfel, anul viitor îşi va lansa singură un album” spune Pavel Stratan. (L.A.)

Comentarii

Ultimă oră