Sari la conținut

Concert Simfonic Extraordinar la Filarmonica Braşov

concert-sifonic-extraordinar-la-filarmonica-brasov

Dirijorul Jacopo Sipari Di Pescasseroli şi violonistul Ilya Grubert sunt invitaţii concertului de astăzi, 3 octombrie 2019, de la ora 19.00, la Filarmonica Braşov.

Un concert eveniment care nu trebuie ratat, pentru că este foarte puţin probabil să mai fie văzuți prea curând în această formula cei doi invitaţi la Braşov.


   Dirijorul Jacopo Sipari Di Pescasseroli, din Italia, este considerat, la ora actuală, succesorul lui Ricardo Muti, cel mai mare maestru dirijor al Italiei şi probabil cel mai bun dirijor din lume, după cum a explicat purtătorul de cuvânt al Filarmonicii Braşov, Alexandra Grancea.


   „Este un dirijor care face atmosferaă şi care comunică într-o manieră aproape ireală cu orchestra. Mânuieşte instrumental cu o tactică aproape ca o magie, am putea spune. Ne vom bucura, de asemenea, de prezenţa unui solist extraordinar, unul dintre cei mai buni violonişti din lume, Ilya Grubert”, a specificat Alexandra Grancea.


   Dirijorul Jacopo Sipari Di Pescasseroli se află la Braşov pentru a doua oară şi este foarte încântat atât de orchestra, cât şi de publicul braşovean. „Anul trecut am avut ocazia să apreciez această fantastică orchestră, dar şi publicul, care este foarte cald şi poate cu adevărat aprecia muzica. Acest lucru nu este chiar atât de des întâlnit. Acesta este şi motivul pentru care iubesc această ţară, aici sunt oameni care vin la concert pentru că ei iubesc cu adevărat muzica”, a mărturisit dirijorul.


   Publicul braşovean se va putea bucura de un program special, cu lucrări din Puccini, Bruch şi Ceaikovski.

Biletele se găsesc la Sala Patria, iar costul unuia este de 50 de lei.

Comentarii

Ultimă oră