Sari la conținut

Concert Simfonic Extraordinar, joi, la Filarmonica Brașov

concert-simfonic-extraordinar-joi-la-filarmonica-brasov

Filarmonica Brașov se pregătește pentru un spectacol de....forța!


  Concertul Simfonic Extraordinar le va da ocazia brașovenilor să-l revadă pe renumitul dirijor Horia Andreescu! Va evolua drept solistă la pian Kristina Miller, din Australia.

Renumitul maestru Horia Andreescu este Cetăţean de Onoare al oraşului nostru. Horia Andreescu a susţinut numeroase concerte în peste 20 de ţări europene, fiind invitat de orchestre de mare renume internaţional, iar CV-ul său cuprinde, între altele, şi fondarea şi dirijarea, în anul 1988, a Orchestrei de Cameră „Virtuozii din Bucureşti”.

Kristina Miller s-a născut la Moscova în 1986 într-o familie de muzicieni!


   Talentul ei remarcabil i-a permis ca la vârsta de numai opt ani să cânte în compania orchestrei Concertul No. 23 de W.A.Mozart. Șase ani mai târziu, prof. A. E. Rubina a invitat-o să studieze la şcoala pentru copii superdotaţi din St.Petersburg, Rusia. După ce a câştigat Premiul I la Concursul Internaţional de pian de la Berlin (în 1999) şi premiul doi la Concursul Internaţional de pian de la St. Petersburg (în 2000), Ministerul Culturii Ruse i-a acordat Premiul pentru Dezvoltare Artistică, marcând astfel realizările sale excepționale, ca pianist.


   Iubitorii muzicii bune au ocazia să o reîntalnească pe pianista ruso-germană Kristina Miller, joi, 16 mai 2019, de la ora 19.00, în Concertul Simfonic Extraordinar sustinut de Orchestra Simfonica sub bagheta dirijorului Horia Andreescu!

Program:


M. Ravel: Bolero


P. I. Ceakovski - Concertul nr. 1 pentru pian și orchestra în si bemol minor op. 23


P. I. Ceakovski - Suita de balet „Lacul lebedelor” op. 20a (selecțiuni)

Biletele se găsesc la Sala Patria, din B-dul 15 Noiembrie, nr. 50 A dar și pe www.bilet.ro.


   Costul unui bilet este de 50 Ron.

Comentarii

Ultimă oră