Sari la conținut

Concert Simfonic Extraordinar la Filarmonică, joi, 19 ianuarie 2017

concert-simfonic-extraordinar-la-filarmonica-joi-19-ianuarie-2017

Filarmonica Braşov vă invită joi, la un nou spectacol, la Sala „Patria” din Bulevardul 15 Noiembrie, nr. 50 A.

Concertul Simfonic Extraordinar al Filarmonicii Braşov, de joi seara, de la ora 19.00, va fi dirijat de Hyun Baek din Coreea de Sud.

Solişti vor fi Gabriel Croitoru (vioară) şi Marin Cazacu (violoncel).

În program, iubitorii muzicii clasice vor regasi „Dublul concert pentru vioară, violoncel şi orchestră” şi „Simfonia a IV-a”, de J. Brahms.

Preţul unui bilet este de 40 de lei, preţ unic.

..............................................

Născut în 1971 în Coreea de Sud, Jeong-Hyun Baek a studiat la Universitatea de Muzică din Graz, sub îndrumarea prof. Martin Sieghart, Wolfgang Bozic şi Johannes Prinz, absolvind cu distincţie (Premiul de Onoare al Universităţii de Artă Graz, 2004).

La scurt timp după terminarea studiilor, a câştigat experienţă dirijând orchestre precum cele ale Filarmonicii din Moscova, Vogtland, Györ sau alte ansambluri (Londoner Soloists Chamber Orchestra, Vienna Occentric Orchestra). A evoluat, în calitate de invitat, la pupitrul Filarmonicii din Vidin (Bulgaria), al Chuncheon Symphoniker (Coreea) şi al Orchestrei de Cameră a Filarmonicii din Graz (Austria). În 2006 a câştigat Premiul Special al „Cursurilor pentru tineri dirijori” organizate de Vienna Opera Company. În 2008 a devenit dirijor principal al Orchestrei de Cameră a Styriei de Vest. A fost timp de cinci ani maestru de cor în Dobl şi a condus corul din Raaba şi corul Liebenau St.Paul.

Tânărul dirijor coreean Hyun Baek susţine concerte în România de 6 ani.

Comentarii

Ultimă oră