Sari la conținut
concert-sustinut-de-andr-rieu-la-reduta

Vineri, 22 februarie 2013, ora 19.00,  la Centrul Cultural Reduta, spectatorii braşoveni îl vor putea urmări într-o proiecţie High Definition, pe regele valsului, violonistul André Rieu, alături de „The Johann Strauss Orchestra”, într-un concert susţinut în 2012 în piaţa centrală Vrijthof, din Maastricht, Olanda.  Concertul cu durata de 2 ore a fost prezentat audienţei mondiale în vara anului trecut în cinematografe, ca şi transmisie LIVE prin satelit.

În România spectacolul s-a bucurat de mult succes la public în Bucureşti, Timişoara, Cluj-Napoca, Oradea, Suceava, Deva. Biletele pot fi achiziţionate de la Centrul Cultural Reduta, Braşov. Pret bilet: 30 Lei.


André Rieu interpretează pe o vioară Stradivarius din 1667, artistul fiind Cavaler al Ordinului Lions (Olanda, 2002), Cavaler al Ordinului Artelor şi Literelor (Franţa, 2009), cât şi posesor al Medaliei de Aur (Austria, 2011).

Pentru cei încă nefamiliarizaţi cu notorietatea violonistului, dirijorului şi showman-ului André Rieu, să spunem că artistul este cel care, interpretând "Al doilea vals" al lui Dimitri Şostakovici, a reuşit în 2009 performanţa de-a ridica în picioare peste 55.000 de spectatori, pe Amsterdam Arena (înaintea meciului de fotbal dintre Ajax Amsterdam şi Olympic Marseille).

André Rieu este binecunoscut auditoriului internaţional (concertează cu mult succes în Europa, America de Nord, Japonia, Australia), numărul de albume scoase în decursul anilor depăşind cifra 40, cu vânzări globale de CD-uri sau DVD-uri în peste 20 milioane de exemplare, interpretările sale şi ale orchestrei de 43 instrumentişti care îl acompaniază (The Johann Strauss Orchestra) devenind în timp de-a dreptul legendare. Vânzările de discuri au atins tiraje de aur sau platină în varii ţări (spre exemplu 8 tiraje de platină în Olanda). Artistul şi orchestra sa sunt câştigătorii unei serii întregi de premii muzicale, incluzând două premii "World Music Awards".

Notorietatea deosebită a concertelor marca André Rieu este dată nu doar de repertoriul de piese clasice interpretate, deosebit de populare, dar şi de entuziasmul şi buna dispoziţie pe care André şi orchestra sa reuşesc să-l insufle publicului, de-a lungul spectacolelor sale.

Anual, André Rieu şi The Johann Strauss Orchestra susţin o succesiune de spectacole la Maastricht, oraşul natal al lui André Rieu. Seară de seară, aceste concerte reuşesc să aducă în piaţa centrală Vrijthof câte 9-10 mii de spectatori, care şi-au cumpărat biletele cu până la un an de zile în urmă, publicul provenind în bună parte din străinătate, sosit din varii colţuri ale lumii, special pentru a asista la acest eveniment muzical aparte, care îi conferă oraşului statutul de Mecca muzicală.

Ediţia 2012 a evenimentului muzical anual Maastricht a marcat aniversarea a 25 de ani de când André Rieu şi „Johann Strauss Orchestra” constituie un tandem pe scena muzicală mondială. Pe lângă prezentarea celor mai cunoscute piese din repertoriul ultimilor 25 de ani, spectacolul a beneficiat şi de interpretarea celor 150 de membri ai Societăţii Corului Regal „Maastrichter Staar” (The Royal Choir Society “Maastrichter Staar”).
„Mă umple de bucurie de-a putea împărtăşi tuturor prietenilor mei, concertul din oraşul meu natal Maastricht. Va fi o seară deopotrivă magică şi specială, în care vom sărbători 25 de ani de când interpretez alături de fantastica mea „Johann Strauss Orchestra”, cu o mulţime de piese deosebite ai ultimilor 25 de ani. Veniţi şi bucuraţi-vă de muzică pe marele ecran, în confortul cinematografului din oraşul dumneavoastră !” a transmis fanilor săi André Rieu .

Comentarii

Ultimă oră