Sari la conținut

Concurs pentru brașoveni cu premiu tentant: o excursie în Țara Soarelui Răsare

concurs-ce-reprezinta-japonia-pentru-tine-premiul-o-excursie-in-tara-soarelui-rasare

„Ce reprezintă Japonia pentru tine?” Răspunsul îi poate aduce unui braşovean ce a gandit un răspuns inspirat, o excursie de 7 zile în ţara Soarelui Răsare!


   Primăria Braşov a anunţat că Municipiul Musashino, în calitate de oraş-gazdă al României la Jocurile Olimpice şi Paralimpice de Tokyo din 2020, doreşte să invite o delegaţie formată din patru persoane, dintre care trei cursanţi ai Centrului Musashino Japonia şi o persoană aleasă dintre cetăţenii Braşovului, să viziteze Musashino în perioada 23 ianuarie – 29 ianuarie 2020.


   În cadrul acestei vizite, autorităţile locale din Musashino vor organiza o serie de activităţi de schimb cultural prin care să fie aprofundată înţelegerea reciprocă a culturilor celor două ţări. Acest obiectiv se va realiza prin participarea membrilor delegaţiei la evenimente şi vizite la şcoli din municipiu, precum şi experimentarea directă a vieţii din Japonia ca oaspeţi în familii-gazdă japoneze.


    Primarul Braşovului, George Scripcaru, a precizat că aceasta este „o oportunitate foarte mare pentru ca un cetăţean al Braşovului să cunoască viaţa şi cultura japoneză” şi le-a mulţumit edililor din oraşul japonez pentru idee şi pentru suportul acordat. „Îi invit pe toţi braşovenii interesaţi să descopere Japonia să aplice, până în data de 27 noiembrie 2019, pentru a avea şansa de a cunoaşte această ţară”, a spus primarul.

Majoritatea cheltuielilor de transport, cazare şi masă pentru câștigătorul concursului vor fi asigurate de către Primăria Musashino, cu excepţia celor pentru obţinerea paşaportului, transportul Braşov - Otopeni şi retur, asigurarea medicală şi costul meselor din 27 ianuarie (prânz şi cină) şi 28 ianuarie (prânz).

Reprezentanţii Primăriei Braşov au precizat că pentru a putea participa la procedura de selecţie, orice cetăţean al municipiului Braşov, cu vârsta minimă de 16 ani, trebuie să compună un text de 400 - 800 de cuvinte având ca temă „Ce reprezintă Japonia pentru tine?” şi care să conţină propuneri pentru a prezenta mai bine România în Japonia sau Japonia în România.


     Termenul limită de depunere a dosarelor de candidatură este 27 noiembrie 2019, iar selecţia se va face pe baza conţinutului cererii şi al textului transmis.


     Sunt eligibile persoanele cu domiciliul în municipiului Braşov, care au vârste minimă de 16 ani (împliniţi până în data de 1 noiembrie 2019). De asemenea, pentru a se putea înscrie în competiţie, solicitanţii trebuie să cunoască limba engleză la nivel conversaţional şi să fie capabili să scrie texte în limba engleză. Nu în ultimul rând, candidaţii trebuie să aibă o stare de sănătate bună (care va fi atestată printr-un certificat al stării de sănătate, în cazul în care concurentul va fi selectat să participe). Totodată, minorii trebuie să prezinte adeverinţe de acord ale părinţilor şi de la instituţia de învăţământ la care sunt înscrişi.


     Pentru a fi eligibili, candidaţii mai trebuie „să manifeste interes faţă de relaţia cu municipiul Musashino şi să fie motivaţi să relaţioneze şi să înveţe din proprie iniţiativă; să călătorească în Japonia în perioada specificată şi să se oblige să participe la toate acţiunile trecute în programul delegaţiei; să fie gata, după întoarcerea din vizită, să participe din proprie iniţiativă la activităţi de prezentare a culturii japoneze la Braşov, bazate pe ceea ce au învăţat pe timpul vizitei; să accepte să se achite de responsabilităţile implicate”.


    După această vizită, toţi membrii delegaţiei se vor obliga să predea câte un raport de impresii de 500 până la 800 de cuvinte, ulterior participării la delegaţie.

    Dosarul de înscriere trebuie să conţină:


- O cerere de participare la delegaţie.
- Un text în limba engleză, format A4 (.doc sau .pdf), având ca temă „Ce reprezintă Japonia pentru tine?” şi care să conţină propuneri pentru a prezenta mai bine România în Japonia sau Japonia în România.


     Documentele pot fi depuse până pe 27 noiembrie 2019, la Primăria Braşov, Centrul de Informaţii pentru Cetăţeni, către Direcţia Relaţii Externe, Cultură şi Evenimente.

Comentarii

Ultimă oră