Sari la conținut

Concurs de construit oameni de zăpadă, la Făgăraş

concurs-de-construit-oameni-de-zapada-la-fagaras

Iarna e tare frumoasă, daca ştii să-i apreciezi părţile care pot să-ţi aducă energie în plus şi să-ţi schimbe în bine starea de spirit.

Mai mulţi părinţi, împreună cu copii lor, au înfruntat gerul şi s-au întrecut în construirea oamenilor de zăpadă.

Duminică, pe un ger năpraznic, la Făgăraş a avut loc cea de-a treia ediţie a unui inedit concurs de construit oameni de zăpadă, organizat de Asociaţia „Aproape de natură”.

Devenită deja tradiţie, întrecerea de pe Dealul Galaţiului este organizată cu scopul de a le oferi copiilor şi părinţilor timp de calitate petrecut împreună.

Zeci de copii, cu vârste între 4 şi 14 ani, cu toţii însoţiţi de părinţi, s-au echipat cu mănuşi şi haine călduroase, dar şi cu imaginaţie şi îndemânare şi au construit „omuleţii albi” utilizând drept accesorii morcovi, mături şi oale sau castroane. Şi-au folosit pe deplin imaginaţia, pentru ca omul lor de zăpadă sa iasă cel mai interesant şi atrăgător.

Organizatorii au interzis din start, prin regulament, folosirea de instrumente care să uşureze munca: găleţi, lopeţi sau roabe.

Întrecerea nu a presupus doar construirea oamenilor de zăpadă. La final a prilejuit şi un mini-spectacol ad-hoc haios: fiecare participant a fost nevoit să facă o descriere cât mai convingătoare a propriei „opere”.

Arbitrii au analizat creaţiile şi au punctat detaliile de finisare, expresia feţei, creativitatea şi imaginaţia constructorilor, însă la final nu neapărat premiile simbolice au contat, cât mai degrabă timpul petrecut în natură, atât de către cei mici cât şi de către cei mari, într-un mod care aduce aminte de copilăria de altădată.

Adevărul e că ce poate să fie mai placut pentru un copil în acest sezon, decât să muncească o jumătate de zi, altături de mama şi de tata, ca să construiască prin forţele reunite ale familiei, un om de zapadă nemaiîntâlnit? O fi timpul petrecut la tabletă, calculator sau televizor plăcut, comod şi interesant. Dar distracţiile în aer liber, în frigul muşcător al iernii, cu mişcare adevărată, afară, la zapadă, cu bujori în obrăjori, sunt pline de farmec şi nu se pot compara cu nimic!

Comentarii

Ultimă oră