Sari la conținut
concurs-de-pocnit-din-bici-la-rodbav

Parohia Ortodoxă Română din comuna Rodbav, în parteneriat cu Asociaţia „Iia Călătoare” şi cu sprijinul Primăriei Şoarş, organizează manifestarea culturală şi spirituală „Uniţi în credinţă şi tradiţii”.

Evenimentul va avea loc duminică, 28 octombrie 2018, iar din program vor face parte citirea Acatistului Sfântului Dimitrie (ora 14.00, la biserica din sat), parada portului popular (ora 14.30), concursul de pocnit din bici (ora 15.00) şi spectacolul artistic de la Căminul Cultural din sat (de la ora 15.30).

Participarea este gratuită.


   Pocnitul din bici, atât de popular la noi în perioada Sărbătorilor de iarnă, a ajuns chiar sport în Australia sau parte importantă a unor spectacole artistice. Acel sunet specific se produce din cauza vitezei foarte mari cu care se deplasează vârful biciului, generând un boom sonic. Acest lucru a fost confirmat în 1958, iar mai târziu, oamenii de ştiinţă au speculat că existau chiar şi dinozauri care puteau obţine un efect similar, având o coadă subţire şi foarte lungă. Practic, biciul este primul obiect confecţionat de om care a reuşit să atingă o viteză supersonică.

................................................................................................................


  Programul evenimentului „Uniţi în credinţă şi tradiţii”, la Rotbav:

14.00 – participare la citirea Acatistului Sf.Dimitrie, la biserica din satul Rodbav
14.30 - parada portului popular pe străzile satului Rodbav
15.00 - concurs de pocnit din bici - copiii din satul Rodbav
15.30 - spectacol cu program artistic la Căminul Cultural din satul Rodbav; degustare plăcinte și preparate tradiționale

Vor interpreta:

*copii din cadrul Atelierului de chitară al Protopopiatul Făgăraș
*copiii din grupul AfterSchool Rodbav
*copiii din grupul de cateheza Sf. Ierarh Nicolae, din Șoarș
*grupul vocal Mugurași făgărășeni, din orașul Făgăraș
*grupul vocal Prietenia, din satul Cincu
*interpreta de muzică populară Mioara Marincă


   Organizatorii propun purtarea de către toți participanții a costumului popular, în diversitatea și frumusețea lui sau doar a unor piese (iie, fustă, batic).

Comentarii

Ultimă oră