Sari la conținut

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a luat decizia constituirii unei comisii care să verifice modul în care conducerea de la Braşov a făcut public, în mod ilegal, datele personale a 30.000 de cetăţeni. Instituţiile statului ar fi continuat să „doarmă în papuci” în privinţa ilegalităţilor comise de şeful CAS Braşov, Elemer Wusinczky, dacă nu ar fi fost puzderia de sesizări. Marţi, mai multe sesizări au fost depuse la Poliţia Braşov, Autoritatea Naţională de Supraveghere a Datelor cu Caracter Personal, iar miercuri a fost sesizat şi Avocatul Poporului. Casa Naţională de Sănătate a trecut cu vederea scandalul de la Braşov până nu a fost sesizată. „În urma solicitării dvs. trimisă şi înregistrată la CNAS cu nr. RP/1708/14.06.2010, vă comunicăm că referitor la publicarea pe pagina web a CAS Braşov a numelor şi adreselor de domiciliu ale persoanelor cu datorii la Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate, la nivelul CNAS s-a dispus constituirea unei comisii care să verifice modalitatea prin care datele au fost publicate pe site-ul instituţiei. Totodată, CNAS a solicitat un punct de vedere Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal”, se arată într-un comunicat al casei. Totuşi, după trimiterea acestui mesaj, nu mai răspunde nimeni la telefonul CNAS.
Somn uşor. La Autoritatea Naţională de Supraveghere a Datelor cu Caracter Personal, instituţie ce ar trebui să verifice încălcarea legilor în domeniu, se doarme în post. Replica unui angajat a fost memorabilă: „Şi ce vreţi, să verificăm de fiecare dată când scrie presa că 30.000 de oameni au drepturile încălcate?”. ANSDCP a fost sesizată şi scris, dar nu a venit niciun răspuns din partea instituţiei. Ieri, nici acolo se mai răspundea la telefon.
Salarii nesimţite la CAS. Directorul CAS Braşov, Elemer Wusinczky, a avut în anul 2008 un salariu lunar de 7910 lei iar directoarea economică, Florica Paraschiv, 7847 de lei. Culmea e că cei doi nu şi-au actualizat  de avere pe site, încălcând astfel, încă o dată legile ţării.

Comentarii

Ultimă oră