Sari la conținut

Consiliul Județean ignoră performanța sportivă

consiliul-judetean-ignora-performanta-sportiva

Imaginea Consiliului Județean Brașov nu este una foarte bună. Performanțele reușite de sportivii clubului Țara Bârsei, la care instituța este membru fondator, au reușit să mai spele din păcatele celor de la CJ. Echipa de baschet a clubului, Olimpia CSU Brașov a terminat pe locul doi în sezonul regulat în Liga Națională de baschet și este calificată în Final Four-ul Cupei României. Ba mai mult, trupa de sub Tâmpa dă nu mai puțin de șase jucătoare loturilor naționale ale României. Olimpia promovează sportivii brașoveni și astfel baschetbaliste născute și crescute în orașul nostru au ajuns să reprezinte România și Brașovul la competiții naționale și internaționale.

Sportivii de la secția de lupte a clubului au obținut nenumărate medalii la campionatele naționale, la grand-prix-uri internaționale, iar Mădălina Caia este campioană mondială și multiplă campioană națională. Doar în urmă cu câteva zile, eleva antrenorului Horațiu Albu a reușit să câștige medalia de bronz la campionatul național al senioarelor. Și portivii de la secția de lupte sunt convocați constant la lotul național. Cu un buget infim în comparație cu foarte multe cluburi din țară, Țara Bârsei a reușit să facă performanță la cel mai înalt nivel. Cu toate acestea, conducătorii Consiliului Județean nu sunt impresionați de aceste rezultate, iar imaginea bună pe care le-o creează sportul îi lasă indiferenți.

Președintele comisie de sport din cadrul Consiliului Județean, Dragoș Crăciun, s-a săturat să se lupte cu morile de vânt din instituție. „M-am săturat de lipsa de interes a oamenilor din Consiliul Județean. Mă bat cu morile de vânt în C.J. pentru sportul braşovean. De anul trecut din luna februarie am făcut tot ce am putut împreună cu cei care fac parte din Comisia de Sport, Mircea Pop şi Paul Enache, pentru a putea sprijini financiar sportul. Nici până acum ghidul de finanțare pentru sport nu este gata. Cred că Braşovul este singurul judeţ din România care anul trecut a avut zero lei pentru sport. Și asta în condițiile în care cel mai bun lucru care se întâmplă în acest moment pentru Consiliul Judeţean este sportul. În alte județe, consiliile alocă sume fabuloase pentru sport. Acolo se poate, la noi....nu. Ni s-a spus să schimbăm statutul, suntem pe cale să o facem. Mai multe primării şi-au dat acordul să intre în asociere cu C.J. pentru sport. Primăria din Săcele a venit alături de noi și vom face acolo o pepinieră pentru echipa de baschet. La Teliu avem deja secția de lupte, la Cristian şi Feldioara vom încerca să facem alte pepiniere. Acum au apărut alte probleme şi nici măcar cotizaţia pentru clubul Țara Bârsei nu a fost aprobată. Puteau măcar să dea spre aprobare bugetul şi să se vireze banii în momentul în care îndeplineam condiţiile cerute de ei. Îmi e jenă de ceea ce se întâmplă. Ori e indiferenţă, ori e incompetenţă. Sunt decis să îmi dau demisia din funcţia de preşedinte al Comisiei pentru Sport. M-am săturat. Sunt total nemulţumit de modul în care Consiliul Judeţean vede şi susţine sportul din Braşov. Până nu va veni cineva să spună că sportul, la fel ca sănătatea sau cultura, este un domeniu prioritar petru Braşov va fi greu să se facă ceva, să putem aspira la performanţă. Ceea ce se întâmplă anul acesta la baschet este ceva extraordinar, pentru că finanţarea a fost mediocră. Momentan nu este nimic sigur în legătură cu viitorul acestei echipe de baschet”, a spus Dragoș Crăciun.

Comentarii

Ultimă oră