Sari la conținut

Constructorul fazei a doua a Aeroportului Braşov se anunţă în trei săptămâni

constructorul-fazei-a-doua-a-aeroportului-brasov-se-anunta-in-trei-saptamani

Câştigătorul licitaţiei pentru realizarea fazei a doua de dezvoltare a Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav va fi anunţat în maxim trei săptămâni, au declarat, ieri, reprezentanţii Consiliului Judeţean Braşov. La finele lunii august s-au depus trei oferte pentru realizarea acestor lucrări de către Consal SA Braşov, asocierea dintre companiile Morani SRL Zărneşti şi Aeroproject Bucureşti şi firma Nicolaj SRL Italia, scrie bizbrasov.ro.

Compania Consal este controlată de omul de afaceri Marcel Butuza, cel care a câştigat cu Vectra Service SRL licitaţia pentru realizarea pistei Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav. De altfel, după intrarea companiei Vectra Service în insolvenţă, în noiembrie anul trecut, lucrările de construcţie ale pistei sunt realizate de compania Consal.
Valoarea totală estimată a acestor lucrări este de 28.661.780 de lei (peste 6 milioane de euro), fără TVA, iar între lucrări se numără construcţia căii de rulare ALFA, care are va avea o lungime de 212 metri, o lăţime de 23 metri şi acostamente de 7,5 metri pe fiecare latură. Totodată, în această etapă este cuprinsă şi amenajarea suprafeţei de parcare, îmbarcare şi debarcare (apron) ce asigură zona necesară derulării activităţilor specifice aeroportuare, de îmbarcare, debarcare, verificări sau alimentări pentru avioane. Această „parcare” va avea o suprafaţă totală de 17.750 de metri pătraţi.
Din suma totală estimată pentru aceste investiţii, 10.046.020 lei (fără TVA) reprezintă valoarea pentru execuţia canalizării pluviale şi drenajul pentru pista de decolare – aterizare, inclusiv legăturile cu canalizările pluviale pentru celelalte suprafeţe de mişcare şi evacuarea apelor colectate. Per total, lucrările diverse şi neprevăzute sunt estimate la 10% din valoare, respectiv 872.950 de lei.

Comentarii

Ultimă oră