Sari la conținut

Consultanţă pentru accesarea de fonduri europene

consultanta-pentru-accesarea-de-fonduri-europene-

Societăţile comerciale care funcţionează în Parcul Industrial Carfil pot accesa fonduri europene nerambursabile pentru dezvoltare.
O firma specializată în consultanţă pe această tematică a fost angajată de conducerea parcului, pentru a le da posibilitatea firmelor chiriaşe să treacă mult mai uşor peste procedurile de accesare, având informaţiile corecte în această privinţă. Mai mult decât atât, în parcul industrial de la Carfil există câteva societăţi care deja au experienţa necesară pentru a depune proiecte eligibile şi care vor să obţină alte fonduri de la UE.
Firma de consultanţă din Bucureşti a venit cu lecţiile pregătite, ştiind că societăţile din parcul industrial Carfil sunt dispuse să realizeze proiecte viabile pentru dezvoltarea activităţii. Aici funcţionează 45 de firme care fac producţie, dar şi oferă publicitate sau diferite alte servicii clienţilor lor.
„Am avut această întâlnire  în vederea accesării de fonduri de către societăţile locatate în parc. Aceasta este prima întâlnire în care ne propunem să discutăm un pic despre condiţiile de eligibilitate pentru anii care urmează. Practic, ne dorim să începem să pregătim societăţile care le avem în parc să poată accesa începând de anul viitor fonduri nerambursabile” a declarat Răzvan Iosif, director General Carfil Industrial Parc.
„O să le facem recomandări vizavi  de stabilirea eligibilităţii solicitantului până la finalul de an fiscal 2013, ca în situaţia în care nu se încadrează pe acest exerciţiu bugetar, să se încadreze în 2014-2020” a spus  Paula Ioniţoiu, manager firma consultant.
„Sunt eforturi financiare şi din partea firmelor, pentru că trebuie să plătească prima dată ceea ce solicită, după care să-şi recupereze banii respectivi.” a spus Gheorghe Barloiu, reprezentant unei firme din Parcul industrial Carfil.
Firma condusă de Gheorghe Barloiu, împreună cu alţi doi asociaţi produce componente de maşină şi a fost înfiinţată în urmă cu 20 de ani. Până acum conducearea societăţii a reuşit să acceseze de două ori fonduri nerambursabile.

Comentarii

Ultimă oră