Sari la conținut

Continuă Concursul de Interpretare la Cerb, iar sâmbătă se vor decerna premiile

continua-concursul-de-interpretare-la-cerbul-de-aur-iar-sambata-se-vor-decerna-premiile

Seara de 31 august 2018 programează a doua parte a întrecerii concurenților din Concursul de Interpretare, dar și recitaluri.


  În cea de a treia seară a festivalului, cea de vineri, concurenții vor urca din nou pe scenă, pentru a interpreta a doua piesă (fie din repertoriul propriu, fie melodia românească aleasă).


  Organizatorii au stabilit ca jumătate dintre concurenţi să cânte în cea dintâi seară de concurs melodia din repertoriul propriu, iar cealaltă jumătate, în limba română. În această seară de vineri, rolurile vor fi schimbate, inclusiv de la intrarea în scenă, pentru că ultimul concurent de ieri va intra primul în această a doua seară de concurs.

Astfel, concurenții vor cânta, în ordinea : Raluca Blejuşcă (România), Dinaya (Kazakhstan), Dora Gaitanovici (România), Ryan O’Shaughnessy (Irlanda), Damiano Borgi (Italia), Jorge Gonzalez (Spania), Lidia Isac (Republica Moldova), Omer Netzer (Israel), Olivier Kaye (Belgia), Basti (San Marino), Inis Neziri (Albania), John Karayiannis (Cipru), Tiziana Camelin (Italia), Ovidiu Anton (România), Amaliya Margaryan (Armenia), Karl William Lund (Marea Britanie), Antonia Gigovska (Macedonia), Kelly Joyce (Franţa).


    Alături de cei 18 concurenți, pe scenă, vor fi Big Bandul Radiodifuziunii Române și Orchestra Operei din Brașov, conduse de Ionel și Andrei Tudor.


 Seara de 31 august 2018 va prilejui și recitaluri care vor fi susținute de Horia Brenciu, Delia și James Blunt.

James Blunt a devenit celebru în 2004, după lansarea albumului „Back to Bedlam”, care s-a vândut în peste 11 milioane de exemplare.

James Blunt a vândut peste 20 de milioane de albume la nivel mondial și a primit de două ori Brit Awards, de două ori MTV Video Music Awards și de două ori Ivor Novello Awards, însumând și cinci nominalizări Grammy.


   Cu o viață interresantă, putând oferi subiectul unui roman, James Blunt a fost ofițer în cadrul regimentului de cavalerie Life Guard al Armatei Britanice, ajungând până la gradul de căpitan. În timpul războiului din Kosovo a lucrat pentru Médecins Sans Frontières. Deține un castel în Elveția, dar reședința sa principală este în Ibiza.


   Superstarul internațional James Blunt se va afla pentru prima dată, anul acesta, pe scena Cerbului de Aur, urmând să susțină un recital  extraordinar.

Anul acesta Horia Brenciu va susține cel de-al doilea recital al său la Festival Cerbul de Aur, după cel din 2008.


  Ce mai au în comun Horia Brenciu și Festivalul Cerbul de Aur? Orașul natal: Brașovul. Aniversarea: Cerbul de Aur împlinește 50 de ani, în timp ce îndrăgitul artist va sărbători cea de-a 46-a aniversare pe scena festivalului. Cerbul de Aur este un proiect al Televiziunii Române care, la rândul său, este locul debutului profesional al lui Horia Brenciu, în 1993.

Horia Brenciu a debutat la numai 18 ani, în anul 1990, în trupa Apropo, la vremea respectivă cântând la pian și abia mai târziu remarcându-se vocal. De-a lungul carierei sale de aproape trei decenii în muzică, Horia Brenciu a lansat albumele „Un băiat” (1995), „Totul e simplu!” (2003), „E vară iar” (2005), „Noua lună” (2008), „Fac ce-mi spune inima” (2012), „Inimă de piatră” (2013) și „40+plus” (2014). Din anul 2002 cântă alături de HB Orchestra, cu care a lansat albumul „35”.

Delia se va afla pentru prima dată pe scena Cerbului de Aur, pregătind un recital ce se anunță impresionant.


   Delia cântă din timpul liceului, iar în 2019 va sărbători două decenii de carieră muzicală. În perioada 1999-2003 a făcut parte din formația N&D, alături de care a scos 4 albume, astfel cunoscând succesul la nivel național. După ce s-a lansat în cariera solo, după anul 2003, Delia a mai lansat alte 4 albume: „Parfum de fericire” (2003), „Listen-Up” (2007), „Pe aripi de vânt” (2015) și „Deliria” (2016).


   Artista reușește să-și surprindă fanii atât cu proiectele sale muzicale efervescente, cât și cu schimbările frecvente de look, fiind una dintre cele mai importante femei din industria muzicală și showbiz-ul românesc.

 În cea de a patra seară a festivalului (1 septembrie 2018), Seara de Gală a Cerbului se vor decerna premiile Concursului Internațional de Interpretare Cerbul De Aur și vor sustine recitaluri: Nicole Scherzinger, Edvin Marton, The Motans, Eleni Foureira și Carla’s Dreams.

În seara de 1 septembrie 2018 vom afla la cine va ajunge Marele Trofeu Cerbul de Aur și care dintre concurenți vor obține celelalte premii.


    Pe lângă Marele Trofeu al Festivalului Internaţional Cerbul de Aur, în valoare de 25 de mii de euro şi cele trei premii de pe podium, la această ediţie aniversară, concurenţii mai au şansa de a câştiga unul dintre premiile speciale, respectiv Premiul pentru cea mai bună interpretare a unei piese româneşti; premiul Braşovului; premiul Publicului; premiul presei festivalului; premiul Societăţilor Publice de Radio şi de Televiziune.

Marele câştigător va primi un trofeu care cântăreşte aproape 5 kilograme şi are o înălţime de 25 de centimetri, iar ocupanţii locurilor 1, 2 şi 3, câte o statuetă de aproximativ 3 kilograme şi 21 de centimetri. Trofeele sunt placate cu aur (pentru marele câştigător şi locul I), argint (locul al II-lea) şi bronz (locul al III-lea).

Juriul care va stabili locurile pe podium și marele câștigător al Festivalului Concurs Internaţional Cerbul de Aur este format din : Edvin Marton din Ungaria, Gigliola Cinquetti, Kristina Cepraga Goodwin şi Luminiţa Dobrescu din Italia, Eleni Foureira din Grecia, Arsenie Toderaş din Republica Moldova şi Mădălin Voicu (România), în calitate de președinte al juriului.

Publicul şi presa Festivalului își pot alege în noaptea de vineri spre sâmbătă câștigătorii, după închiderea concursului.

Fanii își pot vota favoriții pe pagina de Facebook a Festivalului, www.facebook.com/CerbulDeAur.ro, unde a fost creat un poll special pentru a se stabili în urma voturilor cine va primi premiul publicului.

Sesiunea de vot va fi deschisă imediat după ce ultimul concurent va coborî de pe scenă în a doua seară de concurs și se va închide tot în aceeași noapte, la terminarea ultimului recitalul susținut pe scena Cerbului de Aur.

Unul dintre cele nouă premii pregătite de organizatori pentru laureații ediției din acest an a Festivalului Concurs Cerbul de Aur va fi acordat din partea jurnaliștilor acreditați la eveniment.

Aceștia își pot alege favoritul, exprimându-și votul într-o secțiune special creată pe site-ul Festivalului, după ultima interpretare din cea de-a doua seară de Concurs (31 august 2018), iar câștigătorul va fi distins cu Premiul Presei Festivalului.


      Seara de 1 septembrie 2018 va prilejui și recitaluri mult așteptate:


    Nicole Scherzinger – de la Pussycat Dolls -, va fi vedeta Galei Festivalului Cerbul de Aur!

Seara de Gală a Festivalului Cerbul de Aur 2018 va rămâne una memorabilă, de neuitat pentru fanii festivalului: celebra Nicole Scherzinger–lead singer al trupei Pussycat Dolls -, va urca pe scena din Piaţa Sfatului pentru un recital incendiar.

Cu peste 15 milioane de fani pe reţelele de socializare din întreaga lume, vedeta americană va fi pentru prima dată în faţa publicului din România la Cerbul de Aur şi în direct în concertul transmis de TVR pe 1 septembrie.


    „Stickwitu”, „Don’t Cha” sau „Buttons”, sunt câteva dintre hiturile care au făcut-o celebră pe Nicole alături de Pussycat Dolls.


    După ce a urcat în Top 10 Billboard Hot cu hiturile lansate alături de Pussycat Dolls, Nicole a urmat o carieră solo, colaborând cu artişti precum Enrique Iglesias, Eros Ramazzotti, Shaggy, Will Smith, P. Diddy, Snoop Dogg, Timbaland, 50 Cent, Will.I.AM, etc.


    La Braşov,Nicole Scherzinger va interpreta hiturile lansate solo și cele pe care le-a cântat alături de Pussycat Dolls.


     Star consacrat și sex-simbol pentru o lume întreagă, Nicole Scherzinger şi-a asociat numele cu numeroase branduri de frumuseţe şi produse sănătoase. Iar de puţin timp, vedeta muzicii internaţionale şi-a lansat propriul parfum.


    Cântăreaţă, compozitoare, dansatoare şi actriţă, Nicole şi-a legat numele şi de o serie de show-uri tv de succes. În 2001 a câştigat prima ediţie de „Popstars”, în 2010, „Dancing with the Stars”. Începând din 2011, a făcut parte din juriul X Factor din Statele Unite și Marea Britanie.

EDVIN MARTON cântă la la o vioară Stradivarius fabricată în anul 1699 şi evaluată la 7 milioane de dolari.


     Câştigător al unui premiu Emmy pentru cea mai bună compoziţie originală, Edvin Marton a cucerit audienţa internaţională după colaborarea sa excepţională cu patinatorul rus Evgeni Plushenko şi după câştigarea concursului Eurovision în anul 2008, alături de Dima Bilan.


    „Sunt bucuros să mă întorc în Romania, o ţară ce are un loc aparte în inima mea, totodată sunt onorat să fac parte din juriu şi să cânt pe scena ediţiei aniversare a acestui grandios festival internaţional. Ne vedem la Braşov să sărbătorim excelenţa în muzică”, a declarat Edvin Marton.


     Cu ocazia recitalului pe care îl va susţine la Cerbul de Aur, îndrăgitul violonist şi compozitor Edvin Marton va interpreta piese ce l-au făcut celebru, dar şi în premieră mondială, o piesă de pe noul său album, la o vioară Stradivarius fabricată în anul 1699 şi evaluată la 7 milioane de dolari.

The Motans va susține anul acesta primul recital pe scena Festivalului Cerbul de Aur.


     Denumirea trupei își are originile în visele solistului: după cum chiar el a mărturisit, timp de 7 ani, înainte de a-și începe cariera muzicală, Denis visa doar motani și pisici. Atunci când a început să cânte, visele au dispărut, iar asta l-a determinat să-și numească astfel trupa.


    Anul acesta trupa The Motans a lansat primul său album, „My Gorgeous Drama Queens”.

Pentru Eleni Foureira, recitalul din această seară va fi prima sa apariție în fața publicului din România și a Festivalului Cerbul de Aur.


     Interpretă pop, actriţă, dansatoare şi fashion designer, Eleni Foureira a început să cânte la vârsta de 8 ani. Din 2009, artista de origine albaneză a urmat o carieră solo, perioadă în care a lansat 4 albume, 42 de single-uri și a primit nu mai puțin de 25 de distincții MAD Video Music Awards. Eleni Foureira a colaborat cu staruri precum J Balvin, Dan Bălan, Vassy, AfroB sau Faydee şi a participat la mai multe show-uri TV. Este cunoscută publicului din România după ce a reprezentat Ciprul la ediția din acest an a concursului Eurovision.


    La cea de-a 18-a ediție a Festivalului Cerbul de Aur, Eleni Foureira va avea și rol de jurat. Ea va decide, alături de Edvin Marton din Ungaria, Gigliola Cinquetti, Kristina Cepraga Goodwin şi Luminiţa Dobrescu din Italia, Arsenie Todiraş din Republica Moldova şi Mădălin Voicu din

România, câştigătorii ediţiei din acest an a Festivalului Concurs Internaţional Cerbul de Aur.

Carla’s Dreams se va afla anul acesta pentru prima oară pe scena Festivalului Cerbul de Aur.


  Carla’s Dreams este o trupă din Republica Moldova care a luat ființă pe 20 ianuarie 2012. Numele vine de la Karla, un personaj masculin din romanele autorului John le Carré.


    În cei 6 ani de activitate, trupa Carla’s Dreams a primit nu mai puțin de 11 premii ale industriei muzicale, Media Music Awards.

Seara de duminică, 2 Septembrie 2018 poartă titlul sugestiv „România Centenar”.


      Ultima seară a Festivalului Aniversar Cerbul de Aur va fi un regal de folclor românesc, cu momente speciale susținute printre alții de Cornelia și Lupu Rednic, Ionut Fulea, Niculina Stoican, Viorica Macovei, Orchestra Lautarii condusă de maestrul Nicolae Botgros și Grigore Lese.


    De asemenea, în premieră la Cerbul de aur în acest an, folcorul va fi prezentat și în formă modernă de Damian Drăghici și Alex Calancea. Seara se va încheia cu un proiect de evocare istorică: „Toți K1 pentru România”.

Festivalul Cerbul de Aur va fi transmis în direct şi în exclusivitate, începănd cu ora 20:30 de TVR 1, TVR Internaţional, TVR Moldova şi TVR HD.

Comentarii

Ultimă oră