Sari la conținut

Continuă modernizarea DN 73. A început montarea grinzilor la podul nou de la Pănicel

continua-modernizarea-dn-73-a-inceput-montarea-grinzilor-la-podul-nou-de-la-panicel

Începute în anul 2017, lucrările de modernizare a DN 73 în judeţul Brașov au ajuns în stadiul construirii unui pod.


   Mai exact, potrivit reprezentanţilor Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov, marţi a început montarea grinzilor pe podul nou de pe DN73 (denumite de drumari lucrări de artă) din zona Panicel (Râşnov). De altfel, acesta este primul pod de pe DN 73 din judeţul Braşov la care se efectuează lucrări. DRDP Braşov nu a anunţat când noul pod va fi gata.


    Modernizarea DN 73 este unul dintre proiectele ce au intrat în această primăvară în „colimatorul” ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc. În 20 mai, la Râşnov, acesta a „rupt” contractul de lucrări în faţa presei. Tot atunci, el a solicitat conducerii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) să rezilieze contractul, dar apoi a revenit la sentimente mai bune, astfel că la finalul lunii iulie a anunţat că, deocamdată, constructorul, respectiv forma spaniolă Azvi poate continua lucrările.


    De atunci, constructorul este monitorizat în permanenţă, iar DRDP Braşov anunţă periodic ce se mai întâmplă pe şantier.


 Lucrările de modernizare a DN 73 (Braşov – Piteşti, cu o lungime de 103,25 km), proiect pentru care Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a obţinut o finanţare europeană, sunt realizate de Asocierea Azvi SA - Straco Grup SRL – Piomar Development – Tractebel.


   Lucrările, cu o valoare totală de 275 milioane lei au început în 19 mai 2014, pe segmentul din judeţul Argeş. În primăvara anului 2017 şantierul a ajuns la Braşov, însă constructorul a avut perioade lungi de inactivitate, invocând ba ploile abundente, ba faptul că nu au primit autorizaţie de construire pentru staţia de producere a asfaltului.

Conform estimărilor CNAIR, lucrările de modernizare a DN 73 ar urma să fie gata la finalul anului viitor.

Comentarii

Ultimă oră