Sari la conținut

Controale la Maternitatea din Zărnești după ce un bebeluș a căzut de pe masa de naștere

controale-la-maternitatea-din-zarnesti-dupa-ce-un-bebelus-a-cazut-de-pe-masa-de-nastere

Direcția de Sănătate Publică Brașov (DSP) s-a autosesizat și a început un control la Spitalul Orășenesc Zărnești, după ce un nou-născut s-a rănit grav, după ce a căzut de pe masa ginecologică. „Miercuri dimineața, am trimis o echipă de control la Zărnești, care va face verificări în tot spitalul, dar și la Ambulanță”, a spus directorul executiv adjunct al DSP, dr. Camelia Defta, potrivit Agerpres. Poliția orașului Zărnești face, de asemenea, cercetări în acest caz, a declarat miercuri, într-o conferință de presă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ), comisar șef Liviu Naghi.

„La Poliția Zărnești s-a înregistrat sâmbătă, 14 martie, o plângere a unei tinere de 22 de ani, care a sesizat faptul că, în noaptea de 12 spre 13 martie, joi spre vineri, a născut la Maternitatea spitalului din Zărnești un copil de sex masculin. După naștere, bebelușul nu a fost îngrijit corespunzător și ar avea pe corp mai multe leziuni. Sunt mai multe variante pe care nu vreau să le speculez, plângerea este făcută în acest sens. Polițiștii au verificat situația bebelușului, care a fost transferat la Maternitatea Brașov, și s-a dispus efectuarea unei examinări medico-legale de către Serviciul de Medicină Legală Brașov și, bineînțeles, s-a înregistrat dosarul la Parchetul de pe lângă Judecătoria Zărnești”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ. El a mai spus că deocamdată cercetările se fac sub aspectul săvârșirii de neglijență în serviciu, adăugând că polițiștii au început audierea persoanelor care pot da relații despre acest caz. Purtătorul de cuvânt al Maternității Brașov, dr.Valeria Badea, a declarat că bebelușul se află la terapie intensivă sub tratament corespunzător, prognosticul este sever, dar va supraviețui. „Când a ajuns la Maternitatea Brașov, nu era pentru internare la secția Reanimare. Are o infecție materno-fetală la bază, iar diagnosticul, după investigațiile făcute, este de meningită enterobacter. Se află la secția de terapie intensivă sub tratament corespunzător și va supraviețui”, a precizat dr. Valeria Badea.

Mama copilului spune că micuțul a căzut de pe masa de naștere, imediat după ce l-a născut, deși în sală se aflau două asistente. Bebelușul a căzut și s-a lovit cu capul de ciment, scrie click.ro.

Comentarii

Ultimă oră