Sari la conținut

Convenţia celor 7 comune: Ţara Făgăraşului se lansează ca destinaţie turistică

conventia-celor-7-comune-tara-fagarasului-se-lanseaza-ca-destinatie-turistica

Mândra, Hârseni, Şercaia, Părău, Comăna, Şinca Nouă, Holbav - Convenţia celor 7 comune: Ţara Făgăraşului se lansează ca destinaţie turistică. Zona e promovată de autorităţi şi investitori în cadrul unui proiect de pionierat.

Ţara Făgăraşului, împărţită între judeţele Braşov şi Sibiu, este o zonă cu un enorm potenţial turistic, însă prea puţin exploatat. Acesta este şi motivul pentru care mai multe organizaţii şi asociaţii, alături de autorităţi şi investitori, au decis să promoveze mult mai eficient această regiune şi să facă demersuri pentru dezvoltarea infrastructurii.


    În acest sens, a fost lansat proiectul „Iniţializarea traseelor turistice pe teritoriul GAL (Grup de Acţiune Locală) Răsăritul Ţării Făgăraşului, constituirea de trasee tematice, auto, pedestre, ecvestre şi cicloturism, informarea turiştilor şi promovarea potenţialului turistic al zonei în comunele: Mândra, Hârseni, Şercaia, Părău, Comăna, Şinca Nouă, Holbav”.


  Au fost încheiate acorduri de asociere cu unităţile administrativ-teritoriale din arealul vizat, pentru amplasarea de panouri de informare mobile pe domeniul public, amplasarea informaţiilor turistice în cadrul panourilor special amenajate în cadrul primăriilor (la avizierele acestora), amplasarea informaţiilor turistice prin panouri, hărţi şi materiale tipărite, în cadrul centrului de informare turistică al comunelor şi promovarea prin aplicaţie mobilă şi site web a traseelor turistice auto, pedestre, ecvestre şi cicloturism identificate.

Proiectul de iniţializare a traseelor este derulat de Asociaţia PROCULT Mărgineni, fiind finanţat de GAL Răsăritul Ţării Făgăraşului şi AFIR – Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale – în parteneriat cu cele 7 comune.


   Cetatea Făgăraşului, recent restaurată, aflată în centrul municipiului Făgăraş, a fost declarată, de către Huffington Post, al doilea castel din lume care merită vizitat, după castelul bavarez Neuschwanstein. Alte cetăţi şi castele din top sunt situate în ţări precum Marea Britanie, Irlanda, Canada, SUA, Franţa şi Germania.


  Alte obiective turistice importante ale Ţării Făgăraşului sunt Poiana Narciselor (Vad – Şercaia), cunoscută şi sub numele de Dumbravă Vadului, Rezervaţia Naturală Holbav, Lacul Bâlea, Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus, Herghelia de la Sâmbăta de Jos, Biserica Evanghelică Luterană din Hălmeag, Muzeul Sătesc Matei Manea din Copăcel, piramidele de la Şona, Templul Ursitelor – Mănăstirea Rupestră de la Şinca Veche sau Muzeul de Pânze şi Poveşti din Mândra.

Printre atracţiile zonei se numără şi un altfel de turism cinegetic, bazat pe „bear watching”, urmărirea controlată a urşilor şi a altor animale sălbatice, precum şi un altfel de turism montan, pe trasee cu grade de dificultate diferite. De asemenea, pe traseele montane, cu diferite grade de dificultate, se poate merge şi cu bicicleta, iar unul dintre proiectele finanţate, prin GAL RTF, din fonduri europene, a pus bazele unui centru de închirieri pentru doritori.

Comentarii

Ultimă oră