Sari la conținut

Copii, s-a deschis la Sankt Petersburg primul muzeu din lume dedicat vouă!

copii-sa-deschis-la-sankt-petersburg-primul-muzeu-din-lume-dedicat-voua

Primul muzeu din lume dedicat jocurilor pentru copii, jocuri specifice diferitelor state ale lumii şi diferitelor perioade ale istoriei, s-a deschis pe 16 octombrie, la Sankt Petersburg, Rusia, potrivit Realitatea Tv.

Misiunea noastră este de a-i instrui atât pe adulţi, cât şi pe copii să capete deprinderile unor „jocuri vii şi reale”, de a implica familia în jocurile şi lumea copiilor, de a readuce copiii în universul de cândva al părinţilor, bunicilor, dar şi de a-i informa despre istoria instituţiei jocurilor din copilărie», susţin angajaţii muzeului recent deschis.

De asemenea, copiii vor veni la muzeu pentru a participa la o serie de manifestări, care au în centrul atenţiei lor jocul. Spaţii interactive au fost special amenajate în incinta muzeului pentru micii vizitatori, care au la dispoziţie numeroase jocuri care contribuie la dezvoltarea abilităţilor lor sociale, care dezvoltă imaginaţia şi creativitatea copiilor, creşte stima sau încrederea faţă de sine a copilului, stimulează dezvoltarea cognitivă şi îmbunătăţeşte performanţele, contribuie la dezvoltarea fizică a copilului. De altfel, au fost selectate jocuri nu doar din Rusia, ci şi din diferite state ale lumii. Vizitatorii pot admira exponatele, dar pot, totodată, să se joace şi să confecţioneze singuri diferite jocuri, ceea ce este extrem de important.

De menţionat faptul că în muzeu vor fi organizate în mod frecvent masterclass-uri de jocuri, vor fi deschise cluburi tematice şi studiouri, unde copiii pot să cunoască noi parteneri de joc şi să-şi îmbogăţească cunoştinţele. Expoziţia interactiva va fi deschisă, în intervalul 10:00 – 22:00, ea are menirea de a ajuta copilul să se adapteze la ceea ce este nou şi să exploreze mediul înconjurător.

Comentarii

Ultimă oră