Sari la conținut

Corona Brașov a ocupat locul 2 în turneul de pregătire de la Târgu Jiu

corona-brasov-a-ocupat-locul-2-in-turneul-de-pregatire-de-la-targu-jiu

Sala Sporturilor din Târgu Jiu a fost între 27 și 29 august gazda unui turneu de pregătire, Memorialul „Mircea Pașek”, aflat la prima ediție. Organizat de gazdele de la CSM Târgu Jiu, evenimentul handbalistic a pus față în față patru echipe ce vor evolua în Divizia „A” în stagiunea ce se apropie să înceapă. Formații care au avut ocazia atât să își monitorizeze nivelul de pregătire, cât și să urmărească evoluția viitoarelor adversare.

Turneul a fost apreciat de staff-ul tehnic al Coronei ca fiind unul bun, echilibrat valoric, cu echipe al căror obiectiv declarat este promovarea directă în Liga Florilor în vara viitoare.

Senioarele de la Corona Brașov au întâlnit, rând pe rând, formațiile CSU Cluj-Napoca, CSM Târgu Jiu și CSU Oradea.

CSU Cluj-Napoca: La prima înfruntare din turneu, fetele de la Corona au reușit o victorie categorică în fața clujencelor, cu scorul de 36- 30 (18-15). Pentru culorile albastru-galben au marcat Flavia Munteanu (6 goluri), Valentina Soreanu (2), Monica Bărăbaș (7), Carla Lăcătuș (1), Ana-Maria Vacariu (2), Patricia Moraru (3), Georgiana Olaru (1), Sarah Darie (3), Bianca Voica (2), Medena Păcurariu (1), Cristina Iordachi (3), Alexandra Dumitrașcu (3) și Brigitte Bitay (2).

„În fața Clujului am obținut o victorie la 6 goluri, dar consider că putea fi mult mai clară. Evoluția echipei a fost bună, pe parcursul jocului intrând 17 jucătoare, dintre care 13 au și reușit să marcheze” - Alin Bondar, antrenor principal echipa de handbal senioare Corona Brașov.

CSM Târgu Jiu: Următorul meci, cel cu CSM Târgu Jiu s-a încheiat cu victoria gazdelor, care s-a impus în fața Coronei la numai un gol diferență. Scorul a fost 25-26 (14-17), iar pe lista marcatoarelor pentru Brașov s-au aflat Flavia Munteanu (3), Jelena Terzic (5), Monica Bărăbaș (4), Ana-Maria Vacariu (5), Patricia Moraru (2), Bianca Voica (2), Cristina Iordachi (2), Alexandra Dumitrașcu (1) și Brigitte Bitay (1).

O lovitură de 7 metri ratată în ultimele secunde, un joc încrâncenat și o atmosferă ostilă au contribuit la victoria localnicelor.


„Jocul a fost foarte încrâncenat și cu o atmosferă foarte ostilă, echipa gazdă încercând să câștige prin toate mijloacele acest meci. Corona a avut un număr de 10 eliminări și 2 cartonașe roșii, ambele fiind acordate apărătorilor noștri centrali. Vreau să le felicit pe jucătoarele noastre pentru efort și implicare, mai ales pentru jocul din repriza a doua. Au stat în teren cu capul sus și nu au încetat nicio secundă să lupte, deși sunt foarte tinere și au fost mereu provocate. Evident că nu putem să fim mulțumiți pentru modul în care s-a desfășurat partida, dar astfel de situații se pot întâmpla și pe parcursul campionatului și va trebui să știm să le gestionam. În cele din urmă, meciul cu Târgu Jiu a fost un test foarte bun, cu situații complexe” - Alin Bondar.

CSU Oradea: Cel de-al treilea meci a adus victoria categorică a Coronei în fața CSU Oradea, cu scorul de 32-28 (18-13). Abordarea celei de-a treia întâlniri din turul de pregătire a fost diferită, staff-ul tehnic introducând în primul sfert de oră o garnitură care a evoluat mai mult în primele două meciuri. Ulterior, restul jucătoarelor au beneficiat de mai multe minute de joc care le-au ajutat să își testeze în cadrul meciului nivelul de pregătire.


Pentru Corona Brașov au marcat: Flavia Munteanu (4), Valentina Soreanu 8, Jelena Terzic (1), Carla Lăcătuș (3), Ana-Maria Vacariu (4), Patricia Moraru (1), Georgiana Olaru (2), Sarah Darie (2), Bianca Voica (1), Iordachi (2), Medena Păcurariu (2), Szidonia Ordog (2)

Analizând turneul de la Tg. Jiu și luând în calcul informațiile din lumea handbalului românesc, staff-ul tehnic al Coronei preconizează că Divizia „A” va fi mult mai puternică în acest an, la ora actuală existând 6-7 echipe care își doresc să promoveze în Ligă.

Comentarii

Ultimă oră