Sari la conținut

Corona Braşov, lider incontestabil în Liga a doua

corona-brasov-lider-incontestabil-in-liga-a-doua

Corona a bătut în deplasare pe FC Argeş cu scorul de 2-1 şi este ­lider în seria a doua a ligii secunde.

Echipa de fotbal Corona Braşov a trecut repede peste umilinţa din etapa trecută, când a pierdut pe propriul teren cu scorul de 2-3 în faţa ultimei clasate, CSM Râmnicu Vâlcea.
Stere şi compania au demonstrat că eşecul din runda precedentă nu a fost decât un accident şi s-au impus în deplasare în faţa formaţiei FC Argeş cu scorul de 2-1 (1-1).
Braşovenii au început prost partida şi în minutul nouă Marius Ion a deschis scorul pentru gazde. Braşovenii au revenit şi au reuşit să restabilească egalitatea înainte de pauză prin reuşita lui Pastor.
În partea secundă, Ene a reuşit să ducă formaţia de sub Tâmpa în avantaj, după ce şutul său a fost scăpat în poartă de goalkeeperul gazdelor. Astfel, din minutul 55, braşovenii au preluat conducerea pe tabela de marcaj.
Portarul Coronei, Traian Marc, şi-a salvat echipa la ultima fază a meciului, atunci când a respins mingea reluată din careul de şase metri de Nicuale. Braşovenii au încheiat partida în zece, după ce Fizeşan a fost eliminat.
Mulţumit de joc. La finalul jocului cu FC Argeş, tehnicianul braşovenilor, Daniel Bona, era mulţumit de modul în care echipa sa a jucat împotriva piteştenilor.
„Trebuie să-i felicit pe băieţi pentru modul în care s-au implicat în această partidă şi pentru faptul că au reuşit să întoarcă rezultatul. Astăzi am făcut un joc bun, după o săptămână grea pentru noi. Veneam după înfrângerea cu CSM Râmnicu Vâlcea şi după acuzaţiile de blat care ne-au fost aduse. Nu ne-a fost uşor, dar este important că am reuşit să demonstrăm că ce s-a întâmplat etapa precedentă nu a fost decât un accident. Acum depinde doar de noi dacă vom încheia turul pe prima poziţie a clasamentului, ceea ce ar fi extrordinar având în vedere că suntem o echipă nouă promovată. Până la urmă, nu am pierdut pe nicăieri pe unde am fost, ceea ce înseamnă că poziţia pe care o ocupăm în clasament nu este una întâmplătoare”, a spus tehnicianul Coronei, Daniel Bona.
Piteştenii au făcut contestaţie. Conform celor de la site-ul www.liga2.ro, meciul dintre FC Argeş Piteşti şi Corona Braşov nu s-a terminat, chiar dacă oaspeţii au câştigat cu scorul de 2-1 pe teren.
Înainte de startul meciului, oficialii grupării piteştene au depus o contestaţie cu privire la dreptul de joc al fundaşului dreapta Mădălin Martac. Clubul Oţelul Larissa din Prahova a reclamat faptul că cei de la Corona nu au virat suma de 20.000 de euro pentru transferul jucătorului. De această neînţelegere au încercat să profite cei de la FC Argeş, „bine sfătuiţi” de „prietenii” celor de la Corona Braşov.
Organizatorul de competiţii al echipei braşovene, Ilie Luca, un fin cunoscător al regulamentelor Federaţiei Române de Fotbal, a declarat că nu este niciun pericol ca formaţia antrenată de Daniel Bona să piardă jocul la masa verde.
„Acordul de transfer între cele două cluburi a fost înregistrat la Federaţia Română de Fotbal, cea care i-a dat drept de joc fundaşului Martac. Chiar dacă ar exista un litigiu între cele două cluburi, acesta este în desfăşurare, iar până la soluţionarea lui şi până când comisiile vor da un verdict final în această speţă, fotbalistul are drept de joc pentru Corona Braşov”, a spus Ilie Luca.
„Din punctual meu de vedere este imposibil să pierdem meciul la masa verde. Noi nu am săvârşit nicio ilegalitate. Martac este jucătorul Coronei, transferul este parafat de FRF şi el are drept de joc”, a spus şi antrenorul Daniel Bona.

Comentarii

Ultimă oră