Sari la conținut

Corona câştigă în retur (24-20) şi merge mai departe în Europa!

corona-castiga-in-retur-2420-si-merge-mai-departe-in-europa

Corona Braşov s-a calificat în turul 4 al Cupei EHF după o dublă entuziasmantă în Polonia, cu Pogon Baltica. Echipa antrenată de Bogdan Burcea şi Dumitru Berbece a terminat la egalitate primul joc, 24-24, însă a reuşit un retur de excepţie şi a câştigat cu 24-20. Victoria înseamnă continuarea parcursului european.

Returul, cu echipa braşoveană considerată oaspete, a fost incredibil. Dacă începutul a stat din nou sub semnul echilibrului, ultimele minute ale primei reprize au fost jucate perfect de Corona, care a apăsat bine pedala de acceleraţie şi a pătruns la pauză cu un avans de două goluri, 14-12. În partea secundă, formaţia lui Bogdan Burcea şi Dumitru Berbece a abordat la fel de serios faza ofensivă, iar în apărare nu le-au oferit nicio şansă polonezelor. Corona s-a distanţat uşor pe tabelă şi a ştiut să gestioneze avansul luat pe parcurs, astfel că returul s-a terminat 24-20 în favoarea româncelor, sinonim cu o calificare superbă şi puţin scontată la un moment dat.

Bogdan Burcea a fost mulţumit de cele două jocuri din Polonia şi de prestaţia jucătoarelor sale, mai ales că acum Corona îşi continuă parcursul european şi sunt din nou şanse să vedem un meci continental în Sala „Dumitru Popescu Colibaşi”.

„Este o calificare care care ne bucură și le felicit din toată inima pe fete pentru felul în care au jucat. Au fost cu adevărat o echipă, s-au ajutat foarte mult în teren și în final au reușit să obțină o victorie importantă care a dus la calificarea noastră în turul următor. Sunt mândru de fete și de jocul pe care l-au făcut. E o calificare meritată, mai ales după felul în care am jucat cel de-al doilea meci”, a transmis Bogdan Burcea.
„A fost un meci greu și foarte disputat, dar ne-am dorit din tot sufletul calificarea și suntem extreme de fericite că am și obținut-o. Chiar dacă am avut unele momente mai slabe, am reușit să le gestionăm mai bine și în final să obținem o calificare dorită de toată lumea”, a spus şi interul Cristina Zamfir.

În cele două jocuri, cele mai bune marcatoare ale Coronei a fost Cartaş 17 goluri, urmată de Cristina Zamfir, 10 goluri. Dincă a marcat 6 goluri, Pricopi 5 şi câte 3 Hotea şi Chiper. Raţiu a punctat de trei ori.

Comentarii

Ultimă oră