Sari la conținut

Corpul vechi al Colegiului Naţional „Dr. Ioan Meşotă” va intra în reparaţii

corpul-vechi-al-colegiului-national-dr-ioan-mesota-va-intra-in-reparatii

Colegiul Naţional „Dr. Ioan Meşotă” va intra din nou în şantier. Astfel, după ce anii trecuţi, la această unitate de învăţământ a fost construit un corp nou, la Corpul A (cel vechi) şi la sala de sport vor începe lucrări de eficientizare energetic.

Pentru aceste lucrări, Primăria Braşov a lansat licitaţia privind proiectarea şi execuţia lucrărilor, valoarea estimată a contractului fiind de 3.818.830 lei, fără TVA, finanţarea fiind asigurată de la bugetul local.

Conform caietului de sarcini disponibil pe platforma electronică de achiziţii publice, printre altele, la corpul A se vor repara izolaţia exterioară, mai exact cea de la parter şi primul etaj, pentru că la ultimul etaj se vor instala noi plăci de polistiren, mai groase decât cele existente. De asemenea, va fi refăcută şi hidroizolaţia acoperişului. Nu în ultimul rând, vor fi instalate panouri solare pentru producerea apei calde şi a energiei electrice. În interior se vor înlocui toate instalaţiile electrice, vor fi montate corpuri de iluminat tip LED.

La sala de sport, vor fi izolaţi pereţii exteriori, tâmplăria existentă va fi înlocuită şi va fi modernizată centrala termică. Şi la acest imobil vor fi refăcute instalaţiile electrice şi se vor instala corpuri de iluminat de tip LED.

La ambele corpuri vor fi realizate intervenţiile necesare, astfel încât acestea să respecte noile prevederi legale referitoare la protecţia împotriva incendiilor.


    Conform anunţului licitaţiei, ofertele vor putea fi depuse până la data de 24 mai 2019. Dacă, în urma acestei proceduri se va desemna un constructor, acesta va avea la dispoziţie 5 luni pentru etapa de proiectare, iar lucrările propriu-zise va trebui să le termine în termen de 18 luni de la deschiderea şantierului.

Comentarii

Ultimă oră