Sari la conținut

Covoare asfaltice pe porțiuni din trei drumuri naționale care traversează județul Brașov

covoare-asfaltice-pe-portiuni-din-trei-drumuri-nationale-care-traverseaza-judetul-brasov

Printre picături, ținând cont că vremea este tot capricioasă, drumarii brașoveni au demarat lucrările de reparație a șoselelor care traversează județul. După ce s-au făcut plombări pe centura municipiului Săcele, o altă lucrare de anvergură a demarat pe DN 73 A, sectorul dintre Predeal și Săcele. După cum a precizat Horia Stancu, șeful Secției de Drumuri Naționale Brașov, pentru început, se efectuează reparațiile necesare în vederea turnării covorului asfaltic. „Pe acest drum se va turna un nou strat de asfalt peste cel existent, astfel că este necesară reparația porțiunilor cu degradări majore. De luni, vor începe astfel de reparații și pe DN 13, în zona Pădurii Bogății, unde apoi se va turna covor asfaltic”, a precizat Horia Stancu.

Un al treilea drum care va intra în șantier de luni este și DN 1, tronsonul de la inersecția cu DN 73A până la Cotul Donului. În acest caz, după cum a precizat șeful SDN Brașov, mai întâi se va freza stratul de uzură, iar apoi se va turna un nou strat de asfalt.

În vederea turnării de covoare asfaltice pe drumurile naționale care traversează Brașovul, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov  a semnat la început de aprilie un contrac cu compania bucureșteană Viarom, în valoare de 52 milioane de lei cu TVA. Contractul va fi valabil pe o perioadă de trei ani și vor fi turnate covoare asfaltice pe o lungime de cel puțin 38 de km de drum, în acest an.

Comentarii

Ultimă oră